Íme a 21 legjobb food truck az USA-ban
Az amerikai Thrillist magazinban nem is olyan régen bemutatták, melyik food truckok (tudjátok, azok a furgonok, melyekből kaját árulnak, itthon a Zing az egyik legjobb példa erre) a legmenőbbek arrafelé. Mi pedig, ha repülőjegyet nem is tudunk adni mindenkinek, annyit tehetünk, hogy magyarul is elérhetővé tesszük a listát!
King of Pops (Atlanta)
Ebből a kocsiból jő el a jeges, másnéven a Paleta, ami egy latin-amerikai megfelelője a friss gyümölcsös jégkrémeknek (lásd ugyanitt: popsicle, ami fagyasztott desszert egy pálcikán); olyan őrületes ízkombinációkkal, mint a körtés-vaníliás, vagy épp az alma-karamell verzió, de ha szerencsénk van, kérhetünk csokis-tengeri sósat, netán tejes-müzliset is, amit akár reggelire is elfogyaszthatunk.
KÉP: BRAD FOSTER
Via 313 (Austin)
Detroit legfontosabb exportterméke a Robotzsaru és a techno után a MoTown stílusú pizzák (vastagabb tészta, ropogós héj, és az a ráolvadt sajt…!) melyek most pite formában támadnak ebben a hami-kamionban. Ha szereted a pepperonit, duplán jól jársz, álítólag. Vagy nem.
Kép: DAN GENTILE
John Mueller Meat Co. (Austin)
Pár hete itthon is lehet olvasni egy vérprofi BBQ blogot, de az USA-ban ezt a játékot egész más szinten űzik: van itt minden, a füstöt pulykától kezdve a sertéslapockán át a marhakolbászig. Ha elfogadod a jótanácsot, akkor a szegyet, vagy a bordát választod, és ha így teszel, hozzál belőle nekünk is!
Kép: DAN GENTILE
Roxy’s Grilled Cheese (Boston)
Régi vágyam, hogy itthon nyissak egy jófajta grilled cheese szendós helyet (gyorstalpaló: két szelet kenyér, külseje megkenve vajjal, belül sajt, meg kismillió feltét, külseje grillen megsüt, Maillard, sajt megolvad, öröm, csámcsogás). A Green Muenster Melt fantázianevű szendóban házi készítésű guacamole és füstölt bacon van, ami egy hideg napon remekül megy a házi sült paradicsomleves mellé. Külön jó pont, hogy mindenbe lehet bacont kérni, akár még a Nutellás forró csokiba is.
KÉP: ZAC WOLF PHOTOGRAPHY
The Fat Shallot (Chicago)
Ha szereted a szendvicseket, ez lesz a te helyed! Van egy olyan sztori, hogy perectésztából készül a zsemle, bele egy finom szalámi, sült krumpli, és savanyúság (olaszosoknak giardiniera).
KÉP: SEAN COOLEY
Beavers Coffee + Donuts (Chicago)
Ha Cooper ügynök erre járna, ziher hogy betérne egy kicsit, vagy be is költözne kábé pont azonnal. A kávé zseni, shakek, és olyan töltött fánkok kaphatóak, mint a csokis-karamellszószos pekándióval, vagy a Szmöre (Smore’s – odakinn kedvelt táborozós desszert, sült mályvacukor és egy réteg csoki két szelet keksz között), csokis mályvacukros szósszal, kekszmorzsákkal. Enném.
KÉP: SEAN COOLEY
Easy Slider (Dallas)
Na, ez már ismerősebb lesz: miniburgerek Angusból, a feltétek között pedig képzeld el az eperlekváros-kecskesajtos-baconös kombót, vagy a Mogyorós Malacot, amiben annyi mogyoróvaj meg bacon van, hogy Elvis is kikelne a sírjából.
KÉP: AARON MILLER
Quiero Arepas (Denver)
Ha egy délutáni beszélgetésben szóba kerülne, és nem tudnád: az Arepa nem más, mint egy venezuelai vagy kolumbiai lapos kukoricakenyér, melyet meg lehet tömni minden finomsággal. Kérhető szálakra szétszedhető, omlós marhával, feketebabbal, édes főzőbanánnal és mozzarellával, de a kubaitól az olaszig mindenféle behatás észrevehető az ízek kombinációjában.
REBECCA FEDER
Kogi (LA)
Üdv Los Angelesben, ahol a két legdominánsabb helyi ízvilág, a koreai és a mexikói találkozik ebben a négy keréken járó konyhában. Klasszikus rövid borda, fűszeres sertésburrito, és Srirachás cukorkák várnak.
KÉP: KOGI
gastroPod (Miami)
Ha a CSI megéhezik, ők is ebben az átalakított 1962-es Airstreamben kajáznak, mondjuk egy kis köményes báránykolbászt kecskesajttal, mini szendó formában, vagy ha azt már unják, rámennek a szegy-borda-sirloin kombinációjú húspogácsákkal szerelt burgerekre is. Hot-dog is akad, fondüvel, mustármaggal, salátával.
KÉP: MATT MELTZER
Natedogs (Minneapolis)
Hé kislány, kész bőrös virslit? No ne gondoljunk semmi rosszra, ez csak a kínálat része, csakúgy, mint a kolbászok, melyekre akár sörös mustárt, öntéteket, vagy karamellizált hagymát is csapathatunk.
KÉP: DREW WOOD
Taceaux Loceaux (New Orleans)
Ettől még a halottak is feltámadnak – vagy valami hasonló, a kocsi festése alapján legalábbis mindenképp. Két jazzszóló között jöhet egy lassan sült marhaszegyes taco pikáns salsával, vagy egy kis pulled porkosat fogsz kérni, chipotle aiolival? A döntés csak rajtad áll, de a kaja halálosan finom!
KÉP: TACEAUX LOCEAUX
El Olomega (New York)
Rég hallottunk már olyan kifejezést, amiről azon felül, hogy nem tudjuk mit jelent, még hülyén is hangzik? Nos, ne várjatok tovább, itt a pupusa, ami nem mást, mint egy salvadori, kézműves (hát igen, már ott is ez megy) kukoricából készült, vastag tortilla. Ebbe aztán tömhetünk mindent kedvünkre, maximum anyádnak azt mondjuk, hogy megettük: mehet bele sertés, csirke, garnéla, zöldségek és persze sajt. Ehetünk még babot, rizst, édes főzőbanánt, és kortyolhatunk mellé egy finom meleg italt is – sárga kukoricából.
KÉP: YELP/MARCOS L.
Korilla BBQ (New York)
Ez a koreai karaván minden igényt kielégít: eheted feltekerve, vagy tányérból, választhatsz rizst, fehérjét (bulgogi, és ezt most nem magyarázzuk el, vagy fűszeres sertés). A gyomrot könnyíti egy garmadányi savanyú, és sima zöldség, valamint hogy ne legyen olyan egyszerű, csípős szószok is kérhetőek.
KÉP: ANDREW ZIMMER
Mac Mart Truck (Philadelphia)
Na, ez egy igazi házias kaja odakinn, ami annyira népszerű, hogy már Zé is megfőzte korábban. Turbózhatjuk BBQ csirkével, alliterálhatjuk kukoricakenyér kockákkal, Philly cheese steakkel, sült hagymával és ketchuppal. Vagy bármilyen más, általunk kitalált kombóval.
KÉP: ADAM ROBB
The People’s Pig (Portland)
Az ország leghipszterebb városának is megvan a maga vagánysága: házilag készült porchetta, vastag szeletekben, egy rukkolával bőven megpakolt zsömlében, és citrommal megfacsarva. Van pulled pork, vaddisznó. és marhaszegy, de mindez kit érdekel az elsőnek említettek fényében?
KÉP: THE PEOPLE’S PIG
MIHO Gastrotruck (San Diego)
Végre egy olyan név, ami akár itthonról is jöhetne! A filozófiája sem túl bonyolult ennek a leginkább cateringre specializálódott cégnek, ami nem más, mint a “piacról az utcára”. Ennek a szellemében van itt jerk sertés szendvics, szabadon tartott marhánól készült burgerek, rántott csirke, és baconös/csokis cookiek.
KÉP: SARA NORRIS
The Chairman (San Francisco)
Ázsiai ihletésű street food, kis csavarral, mint példuál a kólában pácolt sertés káposztával, vagy a fűszeres csirke pirított szezámpürével. A zsemléket helyben gőzölik és sütik, ha kérsz még, csak annyit kell mondanod, hogy gimme Mao.
KÉP: JOE STARKEY
Bacon Bacon (San Francisco)
Ez az a hely, ahová bekötött szemmel is bemennék, és falnék mindent: rántott csirke, rántott bacon, tripla baconös taco, és lefogadom, hogy a baconpulóver is ott lóg valahol a falon. És ha már betoltuk a karamellizált hagymás, cheddar sajtos burgert, verjünk rá a csokival borított baconre is, majd nyugodjunk békében.
KÉP: JOE STARKEY
Where Ya at Matt (Seattle)
A kreol konyha legjobbjait találhatjuk meg ebben a kajautóban: jambalaya, gumbo, garnéla & kukoricakása, és persze a Po’ Boy, amit itt a poén kedvéért megtuningoltak rántott osztrigával, baconnel, savanyú csípős paprikával és cheddarral.
KÉP: CHONA KASINGER
Fojol Bros. (Washington)
Miután Freddy’s bezárt, F. Underwoodnak is keresni kellett valami más reggelizőhelyet, és erre esett a választása (vagy nem). Etióp konyha, amit a két (képzeletbeli) tájegységnek megfelelően lehet enni vagy rizzsel (ilyen mondjuk a vajas csirke), vagy egy kovászos laposkenyérrel feltunkolni (egy jó berber marhát). A tündék a lembasukkal meg elmehetnek a francba.
KÉP: FOJOL BROS
Ezek voltak hát az USA legnépszerűbb 21 food truckjai, ha netán jártál odakinn, és láttál egy még ennél is jobbat, ne habozz, oszd meg velünk is kommentben!
(Forrás: thrillist)
NÉZZÉTEK A VIDEÓINKAT IS, ÉS KÖVESSETEK MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON!