Hirdetés

Ír kávékrémes süti

Hozzávalók

Hozzávalók
1
22x16 cm-es desszerthez

A tésztához:

180 g vaj
170 g cukor
3 db tojás
180 g liszt
1 csapott ek sütőpor
2 ek instant kávé

A sziruphoz:

100 ml espresso
3 ek cukor
50 ml whiskey

A krémhez:

200 ml tejszín
80 g porcukor
300 g mascarpone
30 ml whiskey
Hirdetés

Ír kávékrémes süti

Ha egy egyszerű, de villantós sütire vágytok, aminek még a neve is jól hangzik, akkor mentsétek le ezt a receptet, mert ezzel bizony tarolni fogtok! Nagyon kávés, nagyon whiskey-s és brutálisan krémes, szóval csak szeretni lehet!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
22x16 cm-es desszerthez

A tésztához:

180 g vaj
170 g cukor
3 db tojás
180 g liszt
1 csapott ek sütőpor
2 ek instant kávé

A sziruphoz:

100 ml espresso
3 ek cukor
50 ml whiskey

A krémhez:

200 ml tejszín
80 g porcukor
300 g mascarpone
30 ml whiskey
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a tojásokat, instant kávét, sütőport és a lisztet. A tésztát sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg sül a tészta a sziruphoz valókat összeforraljuk, hogy feloldódjon a cukor. A krémhez a tejszínt habbá verjük, menetközben hozzákeverjük a porcukrot, majd belekeverjük a mascarponét és a whiskey-t. A kihűlt tésztát 4 felé vágjuk (keresztben és hosszában is félbe). A lapokat meglocsoljuk a sziruppal, majd a krémmel együtt rétegezzük. A legfelső krémréteget megszórjuk cukrozatlan kakaóporral és egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütit, hogy összeérjenek az ízek.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?