Hirdetés

Makadámdiós-narancsos libamájbonbon

Hozzávalók

25 - 30
bonbonhoz
+
500 g libamáj
2 ek narancslekvár
½ db narancs héja
20 ml narancslé
40 ml portói bor
150 g szoba-hőmérsékletű vaj
100 g mascarpone
só, bors

A díszítéshez

400 g makadámdió
5 ek narancslekvár
víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Makadámdiós-narancsos libamájbonbon

Mutatok nektek egy perfekt karácsonyi vendégváró falatkát, amivel szerintem nem lesz nehéz lenyűgözni, akárki is jöjjön hozzátok ünnepelni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

25 - 30
bonbonhoz
+
500 g libamáj
2 ek narancslekvár
½ db narancs héja
20 ml narancslé
40 ml portói bor
150 g szoba-hőmérsékletű vaj
100 g mascarpone
só, bors

A díszítéshez

400 g makadámdió
5 ek narancslekvár
víz
Bevásárlólistához adom

A makadámdiót 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk, majd ha kihűltek, aprítógépben közepesen durvára törjük, és félretesszük.

A libamájat 2-3 cm nagyságú darabokra vágjuk, majd egy nagyon forró serpenyőben hirtelen barnára pirítjuk, de vigyázzunk, ne pirítsuk túl, még legyen krémes-kocsonyás a belseje. Az egész művelet kb. 3-4 perc. A májat a kisült zsírjával együtt aprítógépbe vagy turmixgépbe tesszük, majd a többi hozzávalót is rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, és pépesítjük. Ezután egy szitán átszűrjük, és habzsákba töltjük. 

Ne rémüljünk meg, jelen állapotban egy híg levünk lesz, de a máj magas zsírtartalma és a vaj miatt ez meg fog dermedni később. A habzsákot a fagyasztóba tesszük, majd 20 percenként kicsit átmozgatjuk, átnyomkodjuk. Amikor a masszánk nyomható állagúra szilárdult, egy sütőpapírral bélelt tányérra gombócokat nyomunk belőle, majd visszatesszük a fagyasztóba. 

Egy tálban a narancslekvárt kikeverjük egy kevés vízzel, majd egy hurkapálcára szúrjuk a megdermedt libamájbonbonokat, és a lekvárba, majd az aprított makadámdióba forgatjuk. A bonbonokat hűtve tároljuk, de akár fagyaszthatjuk is.

Makadámdiós-narancsos libamájbonbon

Ha tetszett a makadámdiós-narancsos libamájbonbon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások