Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 5 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 3 szál újhagyma
A peri peri pasztához
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk oregánó
- 1 tk pirospaprika
- 3 tk balzsamecet
- 2 - 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 5 db szárított chili
A palacsintához
- 150 g liszt
- 1 db tojás
- 125 ml tej
- 125 ml víz
A tálaláshoz
- pár ek tejföl
- pár csipet chilipehely
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis csokor aprított petrezselyem
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 5 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 3 szál újhagyma
A peri peri pasztához
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk oregánó
- 1 tk pirospaprika
- 3 tk balzsamecet
- 2 - 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 5 db szárított chili
A palacsintához
- 150 g liszt
- 1 db tojás
- 125 ml tej
- 125 ml víz
A tálaláshoz
- pár ek tejföl
- pár csipet chilipehely
- 2 ek olívaolaj
- 1 kis csokor aprított petrezselyem
A peri peri pasztához az alapanyagokat egy aprítógépben krémesítjük. A csirkét kb. fél cm nagyságú kockákra vágjuk. Rátesszük a pasztát, és alaposan összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajon kb. 10-15 perc alatt készre pirítjuk a hagymával együtt, de a vége előtt pár perccel hozzádobjuk az aprított újhagymát is.
A palacsintához az alapanyagokat kikeverjük, majd egy enyhén kiolajozott palacsintasütőben megsütjük. A húsos mixünket a palacsintába töltjük, majd ráhajtjuk minden oldalról. Teszünk rá egy kanál tejfölt, megszórjuk ízlés szerint chilipehellyel, és tálaljuk a peri peri csirkés palacsintát.
Ha tetszett a peri peri csirkés palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!