Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Édesburgonya-főzelék kelbimbóval és húsgolyóval

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyóhoz

250 g darált pulykacomb
120 g csiperkegomba
1 db tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csokor petrezselyem
1 ek olaj
2 ek zsemlemorzsa

A főzelékhez

1 kg édesburgonya                
400 g kelbimbó                           
1 fej vöröshagyma                          
2 gerezd fokhagyma
50 ml olaj
1 mk őrölt kömény
1 tk pirospaprika
1 mk majoranna
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Édesburgonya-főzelék kelbimbóval és húsgolyóval

Sültkrumpli, leves, chips, tócsni...már mindenféle kaját készítünk a sima burgonya édes változátából is. Na de hallottatok már az édesburgonya-főzelékről? Eszünkbe jutott, elkészítettük, felturbóztuk kelbimbóval és végül húsgolyókkal tálaltuk! Nyugi, nem tartjuk meg magunknak a receptet, görgessetek lejjebb érte! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyóhoz

250 g darált pulykacomb
120 g csiperkegomba
1 db tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csokor petrezselyem
1 ek olaj
2 ek zsemlemorzsa

A főzelékhez

1 kg édesburgonya                
400 g kelbimbó                           
1 fej vöröshagyma                          
2 gerezd fokhagyma
50 ml olaj
1 mk őrölt kömény
1 tk pirospaprika
1 mk majoranna
só, bors
Bevásárlólistához adom

A gombát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megpirítjuk az oldalon. Mindent összekeverünk a darált hússal, majd  hozzáadjuk a rusztikusra vágott petrezselymet és hagyjuk pihenni amíg elkészítjük a főzeléket. Sütés előtt dió nagyságú golyókat formázunk a masszából, majd lassú tűzön egy evőkanál olajban, folyamatos forgatás közben pirosra sütjük.

A tisztított édesburgonyából 400 grammot szép egyforma kb. 2×2 centiméteresre kockákra vágunk, majd  átkeverjük pár csepp olajjal és 220 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírra téve 10 percig sütjük. Közben az olajon a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Beletesszük a maradék édesburgonyát is. Fűszerezzük, sózzuk, felöntjük fél liter vízzel és puhára főzzük. Még forró állapotában botmixerrel selymesre pépesítjük. Közben a tisztított kelbimbót mikrózható edénybe tesszük,  1 dl vizet öntünk rá, megsózzuk és 10 percre a mikróba tesszük. Végül az édesburgonyapürét, a sült édesburgonya-kockákat és a főtt kelbimbót összekeverjük,egyet rottyantunk rajta és kész is az édesburgonya-főzelék. A húsgolyókkal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások