Vega
Hozzávalók
- 400 g pepperoni
- 150 g lángolt kolbász
- 200 g krémsajt
- 100 g trappista
- 4 - 5 szál snidling
- 3 db tojás
- 100 g liszt
- 200 g zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- tejföl
Hozzávalók
- 400 g pepperoni
- 150 g lángolt kolbász
- 200 g krémsajt
- 100 g trappista
- 4 - 5 szál snidling
- 3 db tojás
- 100 g liszt
- 200 g zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- tejföl
A pepperónikat óvatosan hosszában kettévágjuk, majd a magokat eltávolítjuk belőlük, ezután törlőpapíron vagy konyharuhán alaposan leszárítjuk.
A kolbászt megpucoljuk, hogy a sajtkrémmel össze tudjuk dolgozni. Ehhez a kolbászt felkockázzuk, lezúzzuk egy aprítóban, majd hozzáadjuk a sajtkrémet, és krémesre keverjük. Ha kell sózzuk, borsozzuk, bár erre mi nem tartottunk igényt.
A trappistát kis lyukú reszelőn lereszeljük, a snidlinget felaprítjuk, és mindkettőt hozzákeverjük a kolbászos sajtkrémhez. Ezután, ha akad, nyomózsákba töltjük, és abból nyomjuk tele a fél paprikákat, de kanállal is tökéletes a megoldás. Mélyhűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy kicsit kidermedjen.
A tojást felverjük, és a fél paprikákat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába forgatjuk. Az olajat 170-180 fokosra melegítjük, és a kis poppereket aranybarnára sütjük benne, majd törlőpapíron leitatjuk. Egy kis tejföllel kínáljuk.
Ha tetszett a magyaros pepperonipoppers receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!