Hirdetés

A magyar gasztroszakma összefogott a gyerekekért

Ázsiai kacsasaláta

Ezt a kacsamellet vegyétek fel a hétvégi sülthús-repertoárotokba!
Hirdetés

A magyar gasztroszakma összefogott a gyerekekért

A Gyermekek Világnapja alkalmából közel 30 étterem vett részt az UNICEF Magyarország kampányában. Nem titkolt céljuk, hogy hagyományt teremtsenek a novemberi akcióból, így jövőre te is segíthetsz azzal, ha a részt vevő éttermek egyikében eszel.
Hirdetés

Fantasztikus ügy érdekében fogtak össze az ország legjobb éttermei. A Gasztronómiával a gyerekekért elnevezésű kezdeményezés lényege, hogy a részt vevő éttermek kiválasztják az étlapjukon szereplő ételek egyikét, melynek a teljes novemberi bevételét a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek megsegítésére fordítják. A vendégek és az étteremtulajdonosok összefogásából származó több mint 1,5 millió forintos bevétel teljes egészében az UNICEF Magyarország munkáját támogatja.

A MÁK Bistróban a degusztációs menüsorból fogyaszthattak a segítő szándékú vendégek, a Costesben virtuális gyerekmenüvel várták a látogatókat, az édesszájúak pedig a St. Andrea citromtartját választva tudtak egyszersmind adakozni is a rászorulók számára. Az akció nem csak Budapesten zajlott – a kéthelyi Kristinus Gasztro Műhely például Márton-napi zenés borvacsorát tartott, és a Stílusos Vidéki Éttermiség számos tagja is csatlakozott a kampányhoz: a debreceni Ikontól kezdve a balatonszemesi Kistücsökön és az encsi Anyukám Mondtán át egészen Sopronig tart a lista, ahol az Erhardt Étteremben lehetett jót enni és jót tenni.

A Gyermekjogi Egyezmény 30. évfordulója alkalmából indított kampány az adománygyűjtésen túl fontos üzeneteket is közvetített. A Gasztronómiával a gyerekekért kezdeményezésben részt vevő éttermek az UNICEF Magyarországgal közösen hirdették, hogy a földkerekség minden gyermekének joga van a biztonsághoz, tiszta ivóvízhez, élelmiszerhez, orvosi ellátáshoz, az egyszeri és megismételhetetlen gyermekkorhoz. Joguk van továbbá ahhoz is, hogy információt kapjanak az életüket érintő fontos kérdésekről, elmondhassák a véleményüket, a felnőtteknek pedig kötelességük figyelni rájuk és figyelembe venni az érdekeiket.

A Gasztronómiával a gyerekekért akcióban a következő éttermek vettek részt:

Almalomb (Hosszúhetény), Anyukám Mondta (Encs), Costes (Budapest), Costes Downtown (Budapest) Első Mádi Borház és Bisztró (Mád), Erhardt Étterem (Sopron), Gerbeaud (Budapest), Gundel (Budapest), Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém), Ikon (Debrecen), Jankovich Kúria (Rácalmás), Kistücsök Étterem (Balatonszemes), Kristinus Gasztro Műhely (Kéthely), LAMAREDA Étterem (Győr), Macok Bisztró (Eger), Mandula Étterem és Borbár (Villány), MÁK (Budapest), Nomád Hotel & Glamping (Noszvaj), Pajta (Őriszentpéter), PalKonyha (Palkonya), Pannónia Gasztrohajó (Budapest), Platán Étterem (Tata), Rosinante Fogadó (Szigetmonostor), St. Andrea Borbár (Budapest), Tenkes Csárda (Csarnóta), Viator Apátsági Étterem és Borbár (Pannonhalma), Zip’s Brewhouse (Miskolc)

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások