Tarol a fagyasztott popcorn - tippelj, melyik országból indult!
Japán legújabb, őrült kulináris találmánya, az ízesített és fagyasztott pattogatott kukorica az oszakaiak idei kedvenc hűsítő eledele. A fagyasztott popcorn a következőképpen készül: a különböző ízesítésű és színezésű pattogatott kukoricát folyékony nitrogénnel keverik össze egy fémedényben, amely körülbelül -200 Celsius fokra hűti le azt. Néhány kevergetés után poharakba adagolják a fagyasztástól ropogóssá vált csemegét, melyet máris fogyaszthatnak az izgatott vásárlók.
Fotó: euronews.com
A látványos műveletet közvetlenül a járókelők előtt végzik az üzlet utcára néző ablakában. Nem csoda tehát, hogy a hűsítő nassolnivaló óriási sikernek örvend, hiszen futótűzként terjednek róla a képek és a videók a közösségi médiában. Olyannyira sikeres a termék, hogy átlagosan akár napi 400 adagot is kiszórnak belőle. Egy adag 600 yenbe – körülbelül 1500 Ft-ba – kerül.
Fotó: naschkater.com
Forrás: euronews.com