Hirdetés

Te tudod, mit esznek az amerikai katonák?

Vajsör

Harry Potter-rajongóknak kötelező!
Hirdetés

Te tudod, mit esznek az amerikai katonák?

Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Nyilván pizzát meg sört, ha otthon vannak, de amúgy ha kiküldetésben, háborúban, meg minden ilyen mérsékelten vicces helyen, ott jól jön az MRE. Ez nem összekeverendő a mágneses rezonanciás képalkotással, jóval inkább egy ételegységcsomag, illetve annál valamivel több.

clipboard01.jpg

Az MRE a Meal Ready to Eat kifejezésnek a rövidítése, azaz Azonnal Fogyasztható Ételt jelent. A csomagok egyedileg vannak számozva, minden szám más ételt jelent, olyan 20-25 van belőle, és évente minimálisan változnak a szám-menü kombók. Ennek amúgy van egy kifejezetten ennek dedikált honlapja is, melyen nyomonkövethetjük a változásokat, valamint a termékfejlesztéseket is. Idén például bekerült a chilis-limeos csípős szósz, és a röszti baconnel, viszont mennie kellett a paradicsomos-fetás csirkének. Bónuszpontért keressétek meg, hogy az enyém mely évben került kiadásra.

2015-02-12_11_04_16.jpg

Nos, amint ezt már kitalálhattátok, sikerült szert tennem nekem is egy ilyen egységcsomagra – ez nem annyira kézenfekvő, de nem is annyira nehéz, mindenesetre konkrét tippeket most nem adok, nehogy holnap a DoD kopogtasson nálam.

2015-02-12_11_08_24.jpg

A missziós katona csomagjának egyértelműen két feladata van: az egyik, hogy ellássa megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyaggal, a másik pedig, hogy a morált javítsa, mert annál fontosabb gyakorlatilag nincs. A csomag olyan 30*20 centi, egységméret, szóval relatíve jól lehet tömni vele a táskát. Kibontva látjuk, hogy még egyszer le van fóliázva minden, a nedvességnek itt esélye sincs.

Ezt is felbontva jönnek az egyes itemek külön-külön, az enyémben most volt két üres zacskó (ezekről később), egy csokis-banános-mogyorós muffin, energiaszelet, két búzasnack, egy italpor, és a lényeg: vegapogácsa, bbq szószban, valamint egy almaszósz, málnapürével. Némelyik bepapírdobozolva, egyiknek a hátulján egy levelezőlap címzésének fenntartott hely – itt nem cicóznak.

2015-02-12_11_11_36.jpg

Ezen felül jött még egy kis csomag, ebben voltak az élvezeti cikkek. Só, cukor, tejpor, gyufa, törlőkendő, géz, rágó, neszkávé (érthetetlenül vidám férfival a csomagolásán), valamint egy fura színű, ámde mini Tabasco. Morál.

2015-02-12_11_09_06.jpg

Ha már itt tartunk, nekem a kedvencem a First Strike nevezetű energiaszelet lett, nekem már csak itt a szobából nézegetve is rettenetesen nagy harci kedvem támadt. Ennél jobb ízben már csak a muffin volt, azon konkrétan meg sem érződött a prezerváció, omlós volt, puha, és ízes, esküszöm a S*******sban sem kapok jobbat. Ja igen,és ezekre is volt csapatva egy kis nedvességmegkötő kapszula.

Eljött a kaja ideje, de katonánk bizony szeretné azt a kevés jót kiélvezni, ami adatott, szóval ne várjuk el, hogy hidegen egye meg. Erre szolgál a korábban már említett két tasak: az egyikben az italt lehet elkészíteni,a másik viszont ennél még izgalmasabb, ugyanis egy kémiai melegítő van belerejtve, a hátulján a használati utasítással.

2015-02-12_11_15_21.jpg

Eszerint fogjuk a kaját, beletesszük a tasakba, és feltöltjük vízzel. Ezután az egészet visszacsűrjük a papírdobozba, kicsit felpolcoljuk a nem-aktív végét, hogy a melegítő-kapszulák tuti a vízben legyenek, és várunk. Ez ugye azért fontos, mert tüzet rakni mélységi felderítés alatt nem fogunk tudni büntetlenül, mert lángok, füst, szagok, miegyéb, ez viszont gyakorlatilag egy kis büdit leszámítva nagyon kellemesen felmelegít mindent, így az ételünket is.

2015-02-12_11_14_00.jpg

Sajnos én paraszt voltam, és az egyik búzasnacket betoltam magában, pedig gyanúm szerint az lett volna az egyik zsemle a vegaburgerben, na mindegy. A tréfa kedvéért megcsapattam kicsit az almaszósszal, de sajnos így sem lett jobb, nyilván ha éhesebb vagyok, akkor nem kislánykodom, hanem megeszem, de így most kvázi ehetetlennek bizonyult. Hogy ti is el tudjátok képzelni, olyan volt, mintha egy műanyag Batz-papucs talpát rágcsálnám. De legalább melegen.

2015-02-12_11_45_32.jpg

Szóval így néz ki egy amerikai katona kajacsomagja, benne mindennel, ami fontos, talán még egy víztisztító-tablettát tudnék elképzelni, aztán ennyi. Ezek után már kíváncsi lettem, mit esznek mondjuk a magyar katonák, van-e számukra is rendszeresített ilyen kis pakk, szóval ha tudtok erről valamit, netán szerezni egy ilyet, akkor írjatok, vagy kommenteljetek, én pedig betesztelem nektek!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások