Hozzávalók
- 8 szelet toast kenyér
- 200 g ementáli sajt
- 200 g gouda sajt
- 8 szelet bacon
- 100 g vaj
- 8 db savanyú uborka
A sajtszószhoz
- 200 g cheddar sajt
- 200 ml tej
- 50 ml whisky
- 1 tk keményítő
- 2 csipet tört színes bors
A szószhoz
- 50 g ketchup
- 25 g mustár
- 100 g majonéz
- 1 ek Worcester szósz
Triplasajtos grillszendvics
Hozzávalók
- 8 szelet toast kenyér
- 200 g ementáli sajt
- 200 g gouda sajt
- 8 szelet bacon
- 100 g vaj
- 8 db savanyú uborka
A sajtszószhoz
- 200 g cheddar sajt
- 200 ml tej
- 50 ml whisky
- 1 tk keményítő
- 2 csipet tört színes bors
A szószhoz
- 50 g ketchup
- 25 g mustár
- 100 g majonéz
- 1 ek Worcester szósz
A tejet elkezdjük melegíteni, és hozzáadjuk a whiskyt, majd miután az alkoholt elforraltuk belőle, beleszórjuk a reszelt cheddar sajtot, és alapos kevergetéssel felolvasztjuk benne. Ha szükséges, keményítővel állítunk a sűrűségén. Ízlés szerint tört színes borssal ízesítjük.
Egy serpenyőben kisütjük a baconszeletek mindkét oldalát. A reszelt ementálit négy egyenlő halomban, egyesével, vékony rétegben belehelyezzük a serpenyőbe, majd lassú tűzön az alsó oldalát addig sütjük, míg meg nem szilárdul, és fordíthatóvá válik, utána a másik oldalt is készre sütjük, és kiszedjük.
A mártogatós szósz hozzávalóit kikeverjük. Két szelet kenyeret megvajazunk, ez lesz a szendvics belseje. Egyik oldalára 2 szelet bacont fektetünk, másikra pedig a sajtchipset. Közé reszelt gouda sajtot halmozunk, majd összecsukjuk, a külső oldalukat is megvajazzuk, és grillen mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálaláskor keresztben kettévágjuk a szendvicseket, ráöntjük a sajtszószt és savanyú uborkával és a szósszal kínáljuk.
Ha tetszett a Triplasajtos grillszendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!