Hozzávalók
A tésztához
- 150 g hideg vaj
- 200 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
- 2 db tojássárgája
- 2 ek hideg víz
- 2 ek porcukor
A krémhez
- 400 ml tej
- 400 ml krémlikőr
- 50 g cukor
- 80 g vaj
- 6 db tojássárgája
- 70 g keményítő
- 20 g vaníliás cukor
A habcsókkrémhez
- 50 g tojásfehérje
- 100 g cukor
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g hideg vaj
- 200 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
- 2 db tojássárgája
- 2 ek hideg víz
- 2 ek porcukor
A krémhez
- 400 ml tej
- 400 ml krémlikőr
- 50 g cukor
- 80 g vaj
- 6 db tojássárgája
- 70 g keményítő
- 20 g vaníliás cukor
A habcsókkrémhez
- 50 g tojásfehérje
- 100 g cukor
Először elkészítjük a csokis pite tésztáját: a hideg, kockára vágott vajat elmorzsoljuk a liszttel, a kakaóporral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a vizet és a porcukrot, hogy összeálljon. Fóliába csomagoljuk, és egy órát hagyjuk pihenni.
Ezután kivesszük a hűtőből a tésztát, amit a forma átmérőjénél kb. 2-3 cm-rel nagyobbra nyújtunk, majd belehelyezzük a formába, rányomkodjuk a forma oldalára is, és egy éles késsel levágjuk a felesleges, lelógó részeket. Megszurkáljuk pár helyen egy villával, rakunk bele alufóliát, majd ebbe száraz babot nehezéknek, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ezután kivesszük a babot és a fóliát, és további kb. 12-14 percig sütjük.
A krém hozzávalóit egy lábasban csomómentesre keverjük, majd közepes lángon gyakorlatilag egy sűrű pudingot főzünk, amit dermedés után a kihűlt pitetésztába öntünk. Berakjuk hűtőbe, és hagyjuk, hogy pár óra alatt szépen megszilárduljon.
A habcsókkrémhez a tojásfehérjét összekeverjük a cukorral, vízgőz felett csípősre melegítjük, majd magas fokozaton, habverővel addig habosítjuk, amíg teljesen kihűl. A stabil, habcsók állagú alapot nyomózsákba töltjük, kidíszítjük vele a pite tetejét, és szakácsfáklyával karamellizáljuk kicsit.
Ha tetszett a csokis pite baileys-es krémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!