Így is süthetsz olaj nélkül!
A szupermarketekben kapható, nagy kiszerelésű napraforgóolaj nem nevezhető vitaminbombának. A pénztárcabarát ár viszont eddig háttérbe szorította a napraforgóolaj negatívumait. Előző cikkünkben összeszedtük, milyen olajjal érdemes lecserélni a terméket, de rengeteg más lehetőséged is van!
Alacsony zsírtartalmú helyettesítők
A konyha tele van olyan összetevőkkel, amikkel helyettesítheted a napraforgóolajat. A kefir és a joghurt például a pékárukban és édességekben válhat be. A muffinnál pedig a különböző gyümölcspürék lehetnek szuper helyettesítők.
Konyhai eszközök
A konyhánk felszerelése is a segítségünkre lehet abban, hogy minél kevesebb napraforgóolajat és zsiradékot használjunk fel. Nyugodtan próbálkozz teflonos serpenyőkkel, ha betartasz minden biztonsági előírást, semmi bajod nem eshet.
De ha valami igazán egészségbarát eszközre vágysz, szerezz be egy air fryert! Ezek a termékek levegőt használnak fel a sütésnél, alig szükséges némi olaj egy étel elkészítéséhez. A forró levegős sütőknek emellett van még egy nagy előnyük: száműzik az olajszagot a konyhánkból.
Minek a napraforgóolaj? Ne ragaszkodj a sütéshez!
Ugyan lehet bármi is finomabb a sült krumplinál? A mi válaszunk: ha nem próbálkozunk, nem is tudjuk meg. A sült ételek tényleg fenségesek, viszont nem túl egészségesek, és nem is könnyítik meg a dolgunkat, ha spórolnánk az olajjal. Egy étel elkészítésének rengeteg alternatívája van, főzz és párolj minél többször!
Tudjuk, a főtt burgonya elsőre rosszul hangozhat, de keresgélj a receptjeink közt! Annyi fűszer és hozzávaló létezik, amivel feldobhatsz egy egyszerű kaját. Ha találsz az ízvilágodnak megfelelő összeállítást, hidd el, eszedbe sem jut majd az a sült krumpli! Ha pedig esetleg vendégek jönnek, még azt is tudathatod velük finoman – a szó szoros értelmében is –, hogy milyen eredeti és leleményes vagy a konyhában.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!