Néha a legegyszerűbb ételek a legfrankóbbak, mert nem kérnek sok időt az életünkből, mégis korrekt kaját pakolhatunk össze. Ha melegszendvicset ennél, adunk néhány tippet, hogyan teheted változatossá a világ egyik legmegúszósabb kajáját.
A sok nyúlós sajttól lesz igazán frankó a melegszendvics!
Azt már az elején leszögezhetjük, hogy sajttal minden is finomabb! A melegszendvics pedig egyenesen elképzelhetetlen tisztességes adag nyúlós sajt nélkül! A cheddar, a gouda, a füstölt sajt vagy sonkás toast sajt is kihagyhatatlan a melegszendóból, mert az olvadt sajtos melegszendvicsnél nem sok jobb dolog létezik a világon! Ráadásul nem kell a reszeléssel sem bajlódnod, mert a Karaván Toast szeleteket csak egy mozdulat a szendvicsre rátenni. Mi azt mondjuk, ne spórolj a sajttal, mert akkor az igazi, ha folyik ki a szendvics oldalán!
Ne félj az édes összetevőktől!
Az édes és sós ízek tökéletesen kiegészítik egymást, így a sajt és a lekvár párosával sem lőhetsz mellé. A cheddar sajt mellé jó választás a sárgabaracklekvár és a fügelekvár, de ha igazi gourmet vagy, akkor a szőlőlekvár is telitalálat lehet. A lágy ízű goudának pedig jól áll az áfonyalekvár. A lekvárok savassága remekül ellensúlyozza a sajtok ízét, és ha bevállalós vagy, még egy kis mézet sem vagy rest rácsorgatni a rétegekre, hogy igazán ragacsos és szaftos legyen a végeredmény.
Kísérletezz szendvicskrémekkel
Ha vaj vagy margarin helyett egy fűszeres szendvicskrémmel alapozod meg a szendót, sok mindenre már nem is lesz szükséged. Céklás hummuszt, zöldfűszeres szendvicskrémet, lecsós szendvicskrémet, olajbogyókrémet is kenhetsz a szendvicsedre, amikkel pillanatok alatt megalapozhatod a sikert (is)! Kísérletezz bátran, és alkosd meg életed szendóját!
A savanyított zöldségek is jól állnak a melegszendvicsnek
A savanyított zöldségek, mint amilyen a csalamádé, a savanyú uborka, a jalapeno vagy a házi kimchi is, kifejezetten jól állnak a melegszendvicsnek, ha szereted a pikáns ízeket. Mi azt mondjuk, itt még ne állj meg, és a szimpla sajt helyett sonkás sajtszelettel és tépett sertéshússal is extrázz, hogy igazán fullos legyen a szendvicsed!
A kész melegszendvicsre dobj egy marék salátát!
A friss zöldségekkel nem foghatsz mellé a szendvicskészítés során, de csak akkor, ha a végére hagyod őket! Ha elkészült a melegszendvicsed, akkor dobj bele vagy rá egy marék friss rukkolát, és mellé pirított dió is mehet, hogy kimaxold az ízeket! Ha a lágyabb ízeket szereted, akkor válaszd a madársalátát vagy a lollót, mert nincs olyan szendvics, amihez ne illenének.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!