Mi is írtunk már nektek a Mór24 nevű étteremről, mely merész koncepcióval nyitott meg Balatonfüreden két éve. Mára már a small plate koncepciója szélesebb körben ismert, de amikor ők belevágtak ebbe, ráadásul nem is a fővárosban, nem kis kockázatot vállaltak. Szerencsére értő közönségre találtak, és a Mór24 mára az egyik legnépszerűbb balatoni étteremmé vált.
Mór24
Albrecht Tamás és Almás Edit 12 év után tértek haza Angliából, a mi szerencsénkre, hiszen így itt mutatják meg azt a sok tudást és azokat az ízeket, amiket ott felhalmoztak. Tamás és Edit abszolút az új hullám képviselői minden értelemben, mégis természetes a stílus, amit képviselnek, semmi feszengősség, semmi megjátszás nincs benne. Mi imádjuk, amit csinálnak, ezért is nagy öröm, hogy most, igaz csak két este erejéig, de Budapestre is elköltöztetik a konyhájukat. Egészen pontosan a Dérynébe, amiről egyébként már szintén írtunk nektek egy hosszú cikkben.
A vacsorák
A két hely látszólag különböző koncepciót képvisel, így igen izgalmasnak ígérkezik a találkozás, amely két este fog megvalósulni szeptember 20-án és 21-én. A választás természetesen nem véletlen, hiszen a Mór24 a Déryné tulajdonosának, Kovács Kristófnak az egyik kedvenc balatoni étterme. Mindenképpen szerette volna a fővárosi közönségnek is bemutatni őket. Mint hangsúlyozzák: „a szeánsz a Dérynével izgalmas találkozásokat ígér: főváros és vidék, nagyvilági és lokális, nagy és kicsi, luxus és puritán. Ugyanakkor a két konyha meglepő hasonlóságokat mutat világlátásban, fenntarthatóságban és főként abban a freestyle stílusban, amellyel a vendégeiket lázba hozzák. A kollaborációban a Déryné a kulisszákat adja. Ez a Camp Déryné nappalija, védett teraszai és kényelmes kanapéi élő DJ-szettekkel. A Mór24-nek pedig a legvagányabb tányérjai készülnek a két séfcsapat együttműködésében.”
A fővárosi vacsorán az elmúlt két év legnépszerűbb fogásait fogják bemutatni Tamásék. A Mór24 kedvencek, amelyek közül válogatnak az estén: lazac ceviche, sült kovász, tekeresvölgyi tejfel, lassan sült malac rántva, Granny Smith almapüré, ropogós császár mogyorószósszal és lime-mal, sós karamella-csokoládé mascarpone mousse. Foglalni ezen a linken tudtok. Kovács Kristóf elmondta, hogy a jövőben is terveznek majd hasonló együttműködéseket a Dérynében.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!