Már kisebb közösség alakult ki itt, a Breadpit üzletvezetője mindenkit a nevén köszönt, tudja, hogy mikor vizsgázik a fősulis nagylány és mikor megy a kistesó oviba.
A Breadpit nem hagyományos módon, egy zuglói kertes házból avanzsált a helyiek kedvenc pékségévé 2021-ben, aminek „hivatalos”, emléklapos elismerésével a kerület polgármestere sem várt sokáig. A díj korántsem volt alaptalan, hiszen aki egyszer megkóstolja az épület alsó szintjén lévő kézműves pékség termékeit, biztosan függővé válik. Mi sem vártunk sokáig, a nyitás után nem sokkal ellátogattunk a Szugló utcába, és teszteltük a helyet.
A nyitás óta még tovább fejlődött a Breadpit
Most visszatértünk, és arra voltunk kíváncsiak, hogy a Covid-járvány időszakát sikeresen túlélve mit nyújt most a Breadpit, amiért megéri ide kiruccanni. (Spoiler: több dolgot is!)
A cikk írója szerencsés, mert zuglói, és kifejezetten kedveli, ha zöld kertben ülhet és madárcsicsergés közben fogyaszthatja el a kávéját. Az új tavaszi szezonban pedig már nem csak azt. A hely ugyanis egy jó pár fronton újított, így már legalább annyira vendéglátóhely, mint pékség, sorolom is, hogy miért.
Taco hétvége
Március óta napi levesekkel készülnek az ebédidőre, amit szólóban vagy egy quiche, esetleg szendvics társaságában menüben is kérhetünk akár már a brunch idején is. Április végétől pedig pénteken és szombaton már délelőtt 11-től indul a Taco time, azaz a legfinomabb mexikói ételek készülnek a vadiúj grillpultban. Ha ez még nem lenne elég, azt az információt kaptuk, hogy hamarosan az éhes szájak mellé fürge lábak is társulnak majd, mert megérkezik a ritmusos zene és a pergő tánc is az udvarba.
Kipróbáltuk a Breadpit menüjét
Na, de első körben mégiscsak a gasztronómiai élvezetért érkezik ide az ember, és bátran állíthatom: nem fog csalódni. Szándékosan ebédidőben mentem és természetesen az aznapi zellerkrémlevessel kezdtem, amit egy Buongiorno névre hallgató, pesztós-prosciuttós szendviccsel kértem menüben. „Sajnos” pont a szendvics mellett figyelt egy baconös quiche, és mivel az gyenge pontom, muszáj volt megkóstolnom. Annak ellenére, hogy a zeller nem a kedvenc alapanyagom, annyira finom volt ez a leves a mellé helyezett gouda sajttal és a roppanós kenyérkockákkal, hogy kénytelen leszek átgondolni a korábbi távolságtartást. A szendvics olyan, hogy egy olasz is elégedetten bólogatna – a szendó mellé saláta is jár. A quiche finom, friss, pont annyira omlós, amennyire kell, Itália után hopp, máris francia földön jársz.
Jeges tea és jeges tea között is van különbség
És a bónusz: ittatok már igazán jó jeges teát? Olyat, ami nincs túlcukrozva, hanem érzed a saját aromáit és a maga természetes módján üdítően hat? Na, ha rég volt ilyenben részed, akkor ne ásványvízzel párosítsd az Breadpit étkeit, hanem tegyél egy próbát a házi jeges teával zöld vagy fekete változatban!
Mivel a desszertnek köztudottan külön helye van a gyomorban, egy fantasztikusan finom mákos-citromos piskótaszelettel zártam a sort, kísérője egy kifogástalan caffé latte volt.
Kenyér nélkül ne távozz a Breadpitből!
Esőre hajlott, így a belső, világos térben ültem le, abban a sarokban, ahonnan szuperül lelátni a kertbe. Ebéd közben természetesen alaposan szemügyre vettem mindent – annyi minden van itt, ami elrabolja a tekintetet: hazai, kézműves finomságok a méztől a szörpökön át, a napi Brad Pitt-idézet a falon, a logós vászontáskák és persze a csodaszép-csodaszép kenyeres-péksüteményes polcok…
Egy pékségben semmiképp sem tesztelhetsz anélkül, hogy ne kóstolnád meg a kenyeret! Mivel minden formájában nagyon szeretem a hagymát, egy hagymás kovászos cipóra esett a választásom. Egy dologra kell csak figyeljetek, ha itt vásároltok: egyidejűleg váltsatok jegyet egy konditerembe is, mert addiktív itt minden egyes falat és veszélyben a beach body!
Breadpit
Cím: 1141 Budapest, Szugló u. 160/a
Ha tetszett a Breadpit cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!