Hirdetés

Édes mindegy, mit választasz: az Édesmindegyben házias finomságokat kapsz!

Hirdetés

Édes mindegy, mit választasz: az Édesmindegyben házias finomságokat kapsz!

Hirdetés
A gőzgombóc sokak nagy kedvence, tipikus hüttekaja, ami vaníliaszósszal és mákkal az igazi. Egyesek forralt borral, míg mások hideg sörrel fogyasztják, de egy biztos: egy jó gőzgombóc mosolyt csal mindenki arcára. (Csak előtte csekkoljuk, mennyire mákosak a fogaink! :D)
Hirdetés

Persze, kapható belőle mirelit verzió, és Lajos receptje alapján ti is elkészíthetitek otthon. “Tanulmányi” célzattal viszont előtte látogassatok el a Pozsonyi úton található Édesmindegy desszert-bisztróba! 

„Nekem már édesmindegy” 

Deákvári Dorottyával, a hely üzletvezetőjével beszélgettem pár szót, tőle tudtam meg néhány titkot a 2013-ban nyílt Édesmindegyről. 

Fun fact, hogy a kedves név mögött egy reményvesztett sóhaj áll, ami a tulajdonos, Dr. Keleti Györgyné Marika szájából hangzott el. „Nekem már édesmindegy!… Nem is hangzik rosszul! Legyen Édesmindegy!”

edesmindegy
Minden saját – az evőeszköztartótól a vizeskancsóig! (Fotó: Gedeon Lili)

„Az Édesmindegy nem cukrászda, szándékosan nem is használtuk soha a cukrászda szót, helyette inkább desszertezőként hivatkoztunk rá. Jelenleg viszont profilváltás zajlik, így a desszertező jelzőtől is búcsút veszünk. Egy laza, fiatalos beülős hely kialakítására koncentrálunk, ahol vacsorázni és borozgatni is lehet. Természetesen a közönségkedvencek, mint a gőzgombóc, nem fognak eltűnni a kínálatból. A csapat minden tagja kedveli a nagyvilági dolgokat, így kapható nálunk portugál krémes vagy éppen angol morzsapite is. Ezen a vonalon merült fel néhány éve, hogy az osztrák gőzgombóc sem hiányozhat. Eleinte szezonálisan, néhány napig vagy hétig volt elérhető, viszont olyan nagy a kereslet, hogy már közel fél éven keresztül készítjük, ősztől tavaszig” – tudom meg Dorottyától. 

Fontosnak tartom kiemelni, hogy az Édesmindegy gőzgombócát HELYBEN készítik. Nem mirelit, nem innen-onnan szállított: a kis konyha csapata gőzerővel dolgozik nap mint nap, hogy megfelelően gőzölt gőzgombócokat állítsanak elő frissen. Na de milyet? Megkóstoltuk! 

Gigantikus gőzgombóc szatmári szilvával

Lehet mindenféle extrás gőzgombócot készíteni vagy kóstolni, de van, ami örök. A gőzgombóc esetében ez a szilvalekvárral töltött vaníliaszószos-mákos téma.

Sokat nem tudok hozzáfűzni azon kívül, hogy kiváló és hatalmas. Puha gombóc, épp kellően fanyar, sűrű, mély ízű szilvalekvárral, és közepesen íztelen vaníliaszósszal – higgyétek el, ez kell a teljes élményhez! Az intenzív vaníliaaroma teljesen elvonná a figyelmet a fő attrakcióról, így viszont a mák beleolvad a folyékony mártásba, és a kettő együtt érvényesül. 

edesmindegy
Fotó: Gedeon Lili

Forrócsokizók, figyelem!

Aki valami csoda folytán nem rajong a gőzgombócért, vagy van annyira elvetemült, mint én, hogy utána és/vagy előtte egy forró csokit is bevállalna, nem fog csalódni. A csokik, mint minden más, szintén saját gyártmányok. Nem pudingosan sűrű állagú, nem porízű, hanem az igggazi, olvasztott csokiból készülő édes finomság. Édes mindegy, melyik ízesítést választjátok: én étcsokit és fehéret kóstoltam – előbbinek a színe miatt azt hittem, elkeverték, de a tejcsokiszín 100% étcsokit takart. Na jóóó, nem sima étcsokit, de annyit elárulok, hogy nem véletlen volt mandula a hab tetején… Ahogy a fehér csokis karamellöntete is árulkodó! 😉 Aki nem hiszi, vagy hiszi és megkívánta, kóstolja meg! 

edesemindegy
(Fotó: Gedeon Lili)

Mindegy, mire vágytok, az Édesmindegyben megkapjátok! 

Az édes vonal mellett az Édesmindegy sós brunchban is erős, amit egészen 17 óráig kérhettek. Későn kelők, itt még ti is kaptok forró pirítóst és friss rántottát! A már említett traccspartis vonalat is érdemes kipróbálni, és egy mártogatós mellett kibeszélni a nap legfontosabb történéseit. A vérmérsékleteteken múlik, hogy ezt egy hideg fröccs vagy egy forró csoki mellett teszitek, gőzgombóc előtt, után vagy helyett. 😉

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 16.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?