Hirdetés
Hirdetés

Felzabáltuk az újpesti Gyros Brotherst!

Hirdetés
Aki követi az oldalt, az bizonyára tudhatja, hogy ha egyszer elindulunk felzabálni, nem állunk meg egy étteremnél. Most azonban bebizonyítjuk, hogy egy helyet is fel lehet alaposan falni, nem csak egy várost vagy országrészt. Sorra hozzuk az általatok ajánlott vendéglátóhelyeket és a személyes favoritokat, most például Zsolti kedvenc gyrosozóját, a Gyros Brothers egységét látogattuk meg.
Hirdetés

A Gyros Brothers alapítóinak minden összejött úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A két lelkes srác gondolt egy nagyot, és alig 23, illetve 25 évesen, 2020. október 15-én megnyitották saját street food éttermüket Újpesten, ami azóta is dübörög. 

A Gyros Brothers nem görög, de nem is magyar

A helyre belépve egyből feltűnik, hogy nem kétféle gyros közül választhatunk, és a “hagyma-csípős-mehet bele” sem a srácok stílusa.

A Gyros Brothers név sem onnan ered, hogy mindig testvériesen megosztoztak a buli utáni gyroson: Bezdjian Hagob és Bezjian Roberto valóban testvérek! (Egy anyakönyvezési hiba miatt nem egyezik a családnevük. :D) 

Az egyébként örmény származású fiúk már korábban is a vendéglátás területén dolgoztak, sőt mi több, ezt is tanulták. A saját helyhez a hétvégi családi grillezések adtak nekik ihletet. A nyitás óta tartó töretlen siker ellenére Hagob végtelen szerénységgel meséli a Gyros Brothers sztoriját.

Gyros Brothers
Roberto és Hagob, a büszke tulajok. (Fotó: Balázs Bence)

„Jött egy lehetőség, kiadó lett a lakásunk melletti üzlethelyiség itt, Újpesten. Elhatároztuk a tesómmal, Robertóval, aki épp bent dolgozik, hogy belevágunk. A nyitás előtt rengeteg helyet megnéztünk, kipróbáltunk, elmentünk külföldre is kóstolni, hogy valami újat tudjunk adni, ne olyat, ami minden sarkon kapható.” 

Az eredményt az étlapon láthatjuk: nemcsak a hagyományos, örmény stílusú, mediterrán görögös gyros (ami már önmagában is elég extra!), de több nemzetközi inspirációjú kaja is helyet kapott. Moszkva, Berlin, Libanon… és ez csak egy szelete a Gyros Brothers kínálatának.

„Örülök, hogy tudunk adni valamit Újpestnek, ugyanis itt élünk. Régebben mindig problémás volt, ha megéheztem, kijöttem, és elkezdtem gondolkozni, mit tudnék enni 5 percen belül. Általában inkább mindig visszamentem a lakásba, és összedobtam magamnak a kaját, annyira nem volt kínálat a környéken” – meséli Hagob.

A recepteket a fiúk közösen ötlik ki, és csak a sikeres próbafőzés után tűzik étlapra. Így egy folyamatosan bővülő, állandóan változó kínálattal rendelkeznek, ami sosem válik unalmassá. Arra viszont figyelnek, hogy a nagy kedvencek mindig elérhetőek maradjanak. 

„Elindultunk most egy latin-amerikai vonalon, és úgy tűnik, szerencsére ezt is kedvelik a vendégek” – árulja el Hagob a választékról.

Zsoltinak viszont már kopogtak a szemei az éhségtől ezen a ponton, pláne, hogy kajákról beszélgettünk. Nem fogta hát vissza magát, és egy bakancslistás gyroshús-vágás után be is vágta, amit összeállított. Erre szokták azt mondani, hogy edd meg, amit főztél! 😀 

Gyros Brothers
Zsolti, a harmadik testvér. (Fotó: Gedeon Lili)

Cheesy Brothers

A tortillalapok előkészítése a gyroshoz már az első lépéstől kezdve sem mondható sablonosnak vagy megúszósnak: egy kevés paradicsomszósszal megkenve, olíván melegítik, és pirítják át őket. A lapokba tekercselt feltét-bombából természetesen nem hiányzik a hús, ami a Gyros Brothers konyháján csirkecombot jelent. Ritka, hogy a sült krumplit is beletekerik a zöldségek és szószok közé, de aki kedveli ezt a verziót, az váltson gyros-bérletet a fiúkhoz! Nemcsak a sült krumpli, de a sajt rajongói is jól járnak: a belső sajtozáson túl még utólag is megy egy nyomás a gyros szájába, onnan meg a miénkbe! A csípősségről a jalapeno gondoskodik, a jóllakásról pedig a dupla tortillalap.

Érdekesség, hogy a papírba csomagolt, kész gyrost úgy, ahogy van, átforrósítják a rostlapon. Ettől a sajtszósz még egy kicsit folyékonyabb halmazállapotú lesz, és tényleg bevon mindent, ami a gyros belsejében az útjába kerül. Az ára: 2499 Ft

Gyros Brothers
Sajt, sajt és egy kis sajt! (Fotó: Gedeon Lili)

Grillsajtos görög gyros és loaded fries

A Gyros Brothersben minden kaja GYROS. Lehetne kekeckedni, hogy pontosan mi is a gyros definíciója, de ugyan minek, mikor mindegyik nagyon tuti!? A tradicionális mediterrán-balkáni stílusú lepényben érkező, halloumis verzió Zsoltinak is igencsak elnyerte a tetszését. Egy borsónyi üres tér nem volt a szendvicsben, annyira megpakolták, de nem a krumpli volt a fajsúlyos, hanem a hús, a sajt és a zöldségek. 

Nehezen tudok mást elképzelni Zsoltin kívül, aki még emellé be tud tolni egy sajtszószos, baconmorzsás, jalapenós sült krumplit… De szerencsére emberünknek sikerült, és izgatottan várta a következő fogást. Mindkettő ára: 1499 Ft

Gyros Brothers
Zsolti az éhes felzabáló. (Fotó: Gedeon Lili)

Shawarma

A tzatzikis-marokkói répasalátás vonal helyett a shawarma szendvicsbe aleppói paradicsomszósz kerül a minden más jóság mellé. Zsolti szerint ez a legmainstreamebb a felhozatalból, de az aluljáróstól a minőségi alapanyagok és persze a gondos elkészítés is nagyban megkülönbözteti. (Kulisszatitok: Zsolti itt már nagyon kezdett jóllakni!) Az ára: 1199 Ft

Gyros Brothers
A shawarma szendvics. (Fotó: Gedeon Lili)

Újpest gyros-nagyhatalma a Bez(d)jian brothers!

A Gyros Brothers sikerének kulcsa egyértelműen a megálmodó testvérpár és gasztronómiai tapasztalataik, amiket kreatívan használnak fel a konyhában.

Öregbíti a hely hírnevét, hogy a sült krumpli fűszeres, a tzatziki autentikus, a jóízű hús kellően átsült, de nem száraz, az adagok pedig kiadósak. Minden kérhető tálban is, ha egyúttal letudnátok az ebédet ÉS a vacsorát!

Bár Újpest nem a Michelin-csillagos éttermek és menő bisztrók bázisa, gyrosozni megéri felkerekedni a 4. kerületbe, vagy házhoz rendelni pár menő fogást Hagob és Roberto konyhájáról.

Cím: 1042 Budapest, Árpád út 37.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?