Hirdetés

Ismert zenész és barátja nyitott tésztázót: egy régi cipészműhelyből lett a Penne Budapest

Hirdetés

Ismert zenész és barátja nyitott tésztázót: egy régi cipészműhelyből lett a Penne Budapest

Hirdetés
Az már beigazolódott néhányszor, hogy ha valaki étteremnyitásra adja a fejét, olyan ételt árusítson, amit ő maga is szeret, ideális esetben pedig ért az elkészítéséhez is. Nem volt ez másképp egy fiatal operatőrrel sem, aki úgy döntött, barátjával szerencsét próbál a gasztronómia világában is.
Hirdetés

Tésztázót nyitni a legegyszerűbb, egyúttal a legnehezebb vállalás is. Elkészíteni nem annyira nagy kaland, jól elkészíteni már inkább kihívás, de a legtöbben úgy állnak hozzá, hogy „Áhh, ezt otthon is összedobom…”. Aztán otthon jön a feketeleves, hogy be is kell bizony vásárolni hozzá, el kell készíteni, és az elpakolás-mosogatás részéről még nem is beszéltünk. Szerintem egy főre szinte teljesen felesleges főzni, néha kettőre sem érdemes: inkább fel kell kutatni azokat a helyeket, ahol jó áron jót kapunk!

Cipészműhelyből tésztázó

A Népszínház utcában nyílt Penne Budapest éppen egy ilyen egyszerű, de nagyszerű kis helyecske. Valóban KICSI, beülős-kiülős térrel nem is rendelkezik, a személyes átvételre, illetve a házhoz szállításra vannak specializálódva.

Az egység megálmodója Pablo Péter, aki egyébként operatőr-vágóként dolgozik, de korábban is vágott már bele saját bizniszbe, de a bonyolult szabályozások elvették a kedvét az eredeti elképzeléstől. Mondhatni B tervként kezdett a vendéglátás felé érdeklődni, és egy barátjával, Saiddal, aki amúgy az Akkezdet Phiai együttesből ismerős lehet, elindultak a nyitás felé vezető rögös úton.

Penne Budapest
Peti, a Penne Budapest egyik mozgatórugója. (Fotó: Gedeon Lili)

A konyhává alakított üzlet korábban Peti nagypapájának a cipészműhelye volt. Itt néhány évvel ezelőttig szorgalmasan javította a levált talpakat és szétfeslett cipőorrokat. Sajnos viszont az utóbbi időben egyre kevesebb igény volt szolgálataira, így a bolt eladása mellett döntött…VOLNA, ha Peti hagyja. Ő viszont nem hagyta, inkább szólt a haveroknak, és együtt egy korrekt konyhává alakították a műhelyt. Ekkor már megvolt a szikra, hogy Peti egyik kedvence, a tészta lesz a fő profil. A kaja-versenytárs a sushi volt, de az megmarad a következő projektnek. 😊

Pennét és spagettit is kóstoltunk a Penne Budapest konyhájáról

Bár általában a név kötelez, a Penne Budapestben a pennén kívül spagettitésztát is főznek, ÉS gluténmentes verzióban is elkészítik bármelyik ételt. A ragukat nem helyben állítják elő, hanem egy budaörsi konyhán, ahonnan hűtve szállítják a helyszínre. Ami mindig frissen készül, azok a tészták, amiket a rendelések előtt főznek csak ki.

Alapanyagok tekintetében a minőséget szem előtt tartva dolgoznak, inkább kisebb árrést hagyva. A tészták és a paradicsomszósz olasz, a sajtok, a húsok és a zöldségek magyar termelőktől származnak. A tengeri herkentyűk (mert az is van ám!) megbízható forrásból érkeznek, Peti minden egyes polipcsápért és kagylóért maximális felelősséget vállal.

Sea you

Meg is kóstoltam hát egy „sea you” fantázianévre hallgató spagettit. Az összes tésztának egyébként kifejezetten jópofa és kreatív neve van, persze felismerjük, mit takar, mégsem sablonos.

Az érlelt paradicsomszószban úszó, tenger gyümölcseivel telepakolt tésztában szuper volt a feltétek és a tészta aránya. Nem volt olyan érzésem, hogy mennyi tészta, kevés herkentyű! Otthon TUTI, hogy nem állnék neki egy ilyen spéci cuccokkal megpakolt étel elkészítésének, már a bevásárlásnál elvéreznék. Az 1690 Ft-os árért cserébe szerintem szinte ajándék annak, aki szereti az extrém feltétes tésztákat.

Penne Budapest
A tésztafotósok élete nemcsak játék és mese…De a zord(abb) külső emlékezetesen finom belsőt takar! (Fotó: Gedeon Lili)

Pesti pesto

A Népszínház utca NAGYON Pest, a pesztós tészta pedig NAGYON pesztós! Méghozzá zöld pesztós, olívás, parmezános, fokhagymás, a végén egy kis extra sajttal. Az ára 1490 Ft, aki szokott pesztót venni boltban, az tudja, hogy egy kis üvegecske is majdnem ennek a felébe fájhat. Ezt a tésztát tényleg pennéből kértem, amire még nagyobb felületen tud tapadni a tömény bazsalikom meg még az a néhány ízbomba. Olyan, mintha otthon készült volna, és valljuk be, pesztós tésztából mindenki Michelin-csillagos séf már a konyhájában, ugye?

A rabbi

A rabbi nem meglepő módon az arrabiata tészta Penne Budapest-megfelelője. Peti megkérdezte, mennyire kérem csípősen: azt hiszem, picit más az elképzelésünk a csípősség fokozatairól. 😀 A közepestől nekem égett a szám rendesen, mert a sajtszóráson kívül semmi sem volt, ami enyhítette volna a pikánsságot. Ahogy a pesztósnál a pesztó, itt a chilivel ízesített, érlelt paradicsomszósz vonja be a pennét, nem csak úgy köszönőviszonyban van vele. Az ára 1390 Ft, rezsivel együtt.  

Penne Budapest
A tészták nem a leghálásabb fotóalanyok, pláne szállítás után, de nagyon finomak! (Fotó: Gedeon Lili)

Két étkezésre is elég

A Penne Budapest tésztáiról már akkor sejtettem, hogy nem egyszerre behabzsolósak, amikor megfogtam a papírdobozukat. Van súlyuk, egy kis salátával simán két étkezésre is elég egy nagyobb étkű egyénnek is. A minőség házias, de a fiúk nem is a prémiumra mennek. Egy olyan tésztázót akartak, ami megfizethető áron nyújt igényes ételeket, ezt pedig tökéletesen elérték.

Cím: 1081 Budapest, Népszínház u. 23.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?