A coq au vin, a ratatouille és a Paris brest is igazi francia klasszikusnak számít, amivel igazán különlegessé tehetitek a hétvégi ebédet. Randira, családi vagy baráti összejövetelre, de akár egy kis „énidős” kikapcsolódásra is tökéletes fogások.
Coq au vin petrezselymes burgonyával
A coq au vin jelentése kakas borban, ami igazán találó, ugyanis borba kell áztatni egy egész éjszakára a kakas- vagy csirkecombokat. Gazdag ízvilágáról babérlevél, zsálya, rozmaring és kakukkfű gondoskodik. Ákos petrezselymes burgonyát készített mellé, de vajas burgonyapürével is érdemes kipróbálni.
Ádám-féle vegán lecsó
A ratatouille talán a legismertebb francia kaja, amiért húsevők és vegánok is egyaránt rajonganak. Ádám ezt a változatot pont úgy készítette, mint Remy a L’ecsó című mesében. A sárga és zöld cukkininek köszönhetően igazán színes fogás, ami tutira feldobja az őszi hétvégét.
Paris brest – A legfinomabb égetett tésztás süti
Odáig vagyunk a francia sütikért, legyen szó macaronról, ekler fánkról vagy mousse desszertről. Azonban most egy olyan finomság receptjét választottuk, ami nálunk kevésbé ismert. A Paris brest egy égetett tészta vajas pralinékrémmel töltve, amit Nóri török mogyoróval és grillázzsal dobott fel. Az egyik legmutatósabb süti, ezzel bárkit le tudtok nyűgözni!
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!