Hozzávalók
A tésztához
- 300 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 1 csipet só
- 12 g sütőpor
- 60 g porcukor
- 50 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 db tojás
- 80 ml tej
- 2 ek császárkörte aroma
A krémhez
- 600 ml tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g porcukor
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
Flamingó szelet
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 1 csipet só
- 12 g sütőpor
- 60 g porcukor
- 50 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 db tojás
- 80 ml tej
- 2 ek császárkörte aroma
A krémhez
- 600 ml tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 250 g porcukor
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
A flamingó szelet elkészítésének első lépéseként a lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és összegyúrjuk a tésztát. Három részre osztjuk, és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk őket kb. 20×30 cm-esre, majd átrakjuk őket egy-egy sütőpapírra és 170 fokra előmelegített sütőben egyenként, egy tepsi hátulján megsütjük őket kb. 8-10 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.
Közben a krémhez csomómentesre keverjük a tejet és a vaníliás pudingport, majd folyamatos keverés mellett, közepes lángon, sűrű pudingot főzünk belőle, amit hagyunk kihűlni. Ezután egy tálban a vajat és a porcukrot kihabosítjuk, majd 2-3 adagonként hozzákeverjük a pudingos alapot.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre jön a másik lap, a krém másik fele, majd a harmadikkal lezárjuk a sütit. Rakunk rá egy fóliát és a tetejére egy vágódeszkát, és picit súllyal (kb. 500 g) lenyomjuk, csak hogy szép egyenes legyen a teteje, de vigyázzunk, hogy ne nyomjuk ki a krémet a rétegek közül. Egy éjszakára a hűtőbe rakjuk pihenni, másnap pedig szeletelhetjük is, végül minden szeletet megszórunk porcukorral.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő 3×8-10 perc
- Pihentetési idő: 1 éjszaka
Ha tetszett a flamingó szelet recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!