Hozzávalók
- 200 g csirkemell
- 2 csomag leveles tészta
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 ek frissen reszelt parmezán
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 db tojássárgája
- magok (pl. tökmag, mák, napraforgómag)
- só, bors
- olívaolaj
Csirkés töltött batyu
Hozzávalók
- 200 g csirkemell
- 2 csomag leveles tészta
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 ek frissen reszelt parmezán
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 db tojássárgája
- magok (pl. tökmag, mák, napraforgómag)
- só, bors
- olívaolaj
A csirkemellet 24 egyforma nagyságú darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon elősütjük a csirkedarabok mindkét oldalát. Egy keverőtálban összekeverjük a vajat a sajttal, zúzott fokhagymával és az apróra vágott fűszerekkel és berakjuk a hűtőbe picit. A leveles tésztát 24 téglalap alakú egyenlő részre osztjuk, a szélére rakjuk a csirkedarabokat (úgy, hogy a szélét le tudjuk zárni) és mindegyik tetejére egy kis kanállal a fűszervajból. Ráhajtjuk a tészta másik felét és összeragasztjuk. Lekenjük a tojássárgájával, megszórjuk magokkal és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Ha tetszett a csirkés töltött batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!