Hirdetés

Hozzávalók

1
cipóhoz
+
200 g tk tönkölyliszt
100 g fehér tönkölyliszt
80 g rozsliszt
1 tk szódabikarbóna
50 g apró szemű zabpehely
1 tk só
3 ek olívaolaj

Az íróhoz

300 ml ALDI Milfina 3,5%-os tej
5 ek friss citromlé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Élesztőmentes írós kenyér

Ez egy igazi rusztikus házi, kelesztés nélküli kenyér! Ha jobban szeretitek, klasszik kenyérformában is megsüthetitek. Friss vajjal és tengeri sóval a legjobb!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

1
cipóhoz
+
200 g tk tönkölyliszt
100 g fehér tönkölyliszt
80 g rozsliszt
1 tk szódabikarbóna
50 g apró szemű zabpehely
1 tk só
3 ek olívaolaj

Az íróhoz

300 ml ALDI Milfina 3,5%-os tej
5 ek friss citromlé
Bevásárlólistához adom

A tejbe rakjuk a citromlevet, elkeverjük, és hagyjuk állni 10-15 percet. Ez lesz az író.

A liszteket, a zabpelyhet, a szódabikarbónát és a sót egy keverőtálba tesszük. Ezután belekeverjük az olajat és az írót, és 4-5 perc alatt összekeverjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, bevágjuk a tetejét, megszórjuk liszttel, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett az élesztőmentes írós kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások