Hirdetés

Kalácstiramisu

Hozzávalók

6
közepes edényhez
+

A krémhez

4 db tojás
150 g cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
500 g mascarpone

Az összerakáshoz

300 g kalács
400 ml kávé
2 ek amaretto likőr
4 ek cukrozatlan kakaópor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kalácstiramisu

Ha a húsvétot ti is úgy tervezitek, hogy kalácsot süttök (nagyon jól teszitek), ráadásul sokat, és még marad is belőle, akkor csináljatok belőle tirát. Tökéletesen működik babapiskóta helyett is, sőt talán még jobb is vele.
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

6
közepes edényhez
+

A krémhez

4 db tojás
150 g cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
500 g mascarpone

Az összerakáshoz

300 g kalács
400 ml kávé
2 ek amaretto likőr
4 ek cukrozatlan kakaópor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A kalácsot másfél cm vastagra vágjuk, majd 2-3 cm-es „hasábokra”. Kb. olyan alakúra, mint  a babapiskóta. Ezután tepsire rakjuk, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojásokat elkeverjük a cukorral és a vaníliamagokkal. Gőz felett lassan felmelegítjük, majd levesszük a gőzről, és egy habverővel addig habosítjuk, amíg teljesen ki nem hűl. A mascarponét hidegen kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojásos keveréket. 

A kávéban elkeverjük a likőrt, és a klasszikus módon rétegezzük a sütit: a kalácsot belemártjuk a kávéba, majd egy réteget csinálunk belőle. Erre jöhet a krém fele, majd szintén egy réteg kávéba mártott kalács, végül a krém. Hűtőbe rakjuk legalább 2 órára, majd kakaóporral megszórva tálaljuk.

Kalácstiramisu

Ha tetszett a kalácstiramisu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások