Hozzávalók
- 10 - 15 szelet füstölt sonka
- 1 - 2 tk kapribogyó
- 4 - 8 szelet szardella
- 1 csipet chilipehely
- pár ek olívaolaj
- 8 - 10 levél petrezselyem
A tonhalmajonézhez
- 1 db tojássárgája
- 100 ml olaj
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 tk magos mustár
- 1 ek aprított petrezselyem
- 2 ek víz
- ½ db citrom leve
- 1 konzerv tonhal (kicsi)
Hozzávalók
- 10 - 15 szelet füstölt sonka
- 1 - 2 tk kapribogyó
- 4 - 8 szelet szardella
- 1 csipet chilipehely
- pár ek olívaolaj
- 8 - 10 levél petrezselyem
A tonhalmajonézhez
- 1 db tojássárgája
- 100 ml olaj
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 tk magos mustár
- 1 ek aprított petrezselyem
- 2 ek víz
- ½ db citrom leve
- 1 konzerv tonhal (kicsi)
A majonézhez a tojássárgáját kikeverjük a kétfajta olajjal úgy, hogy nagyon lassan hozzácsorgatjuk, és folyamatosan keverjük habverővel. Ha ez kész, hozzákeverjük a többi alapanyagot.
A szeletelt sonkákra teszünk a majonézből, megszórjuk aprított kapribogyóval, szardellával, chilipehellyel, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, teszünk rá pár darab petrezselyemlevelet, és fogyasztjuk.
Ha tetszett a füstölt sonka „tonnato” receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!