Hirdetés

Húsvéti tojásos reggeli

Hozzávalók

5 - 6
adaghoz
+
½ fej hagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
4 - 5 ek olívaolaj
200 g füstölt sonka
100 g gomba (konzerv)
200 ml habtejszín
150 g fagyasztott spenót
só, bors
5 - 6 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Húsvéti tojásos reggeli

Ez a tojásos reggeli kiváló ötlet, ha maradt egy kevés füstölt sonkátok, csak győzzetek eleget csinálni belőle, mert nem tudjátok majd abbahagyni…
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
adaghoz
+
½ fej hagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
4 - 5 ek olívaolaj
200 g füstölt sonka
100 g gomba (konzerv)
200 ml habtejszín
150 g fagyasztott spenót
só, bors
5 - 6 db tojás
Bevásárlólistához adom

A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzádobjuk az aprított sonkát, gombát, és ezzel is pirítjuk 1-2 percig. Ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk spenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összerottyantjuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd 5-6 kis hőálló üveg vagy porcelán szufléformába adagoljuk a keveréket, mindegyikre óvatosan ráütünk egy tojást, majd egy forró vízzel teli jénaiba tesszük őket úgy, hogy háromnegyedig ellepje a formákat a víz, és 160 fokra előmelegített sütőben 10-14 perc alatt készre sütjük a reggelinket. Ha szeretnénk, kenyeret is fogyaszthatunk hozzá.

Ha tetszett a húsvéti tojásos reggeli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások