Hirdetés

Fehér csokis Sacher-torta

Hozzávalók

1
20 cm átmérőjű tortaformához
+

A tésztához

150 g mandulaliszt
65 g liszt
1 csipet só
90 g vaj
170 g fehér csoki
4 db tojás
90 g cukor
1 tk citromlé

A barackos mázhoz

200 g baracklekvár
20 ml rum

A fehér csokis mázhoz

150 g tejszín
300 g fehér csoki

A díszítéshez

40 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Fehér csokis Sacher-torta

Szerintem nincs olyan ember, aki ne hallott volna a Sacher-tortáról, na de a fehér csokis verziója már kevésbé ismert. Valójában cukrászdákban nem is lehet kapni, ellenben nagyon-nagyon finom, szóval fehércsoki-rajongóknak kötelező darab lesz karácsonykor!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
20 cm átmérőjű tortaformához
+

A tésztához

150 g mandulaliszt
65 g liszt
1 csipet só
90 g vaj
170 g fehér csoki
4 db tojás
90 g cukor
1 tk citromlé

A barackos mázhoz

200 g baracklekvár
20 ml rum

A fehér csokis mázhoz

150 g tejszín
300 g fehér csoki

A díszítéshez

40 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a mandulalisztet, a lisztet és sót összekeverjük. A vajat kisebb kockákra vágjuk, és összeolvasztjuk a fehér csokival. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzácsorgatjuk az olvasztott fehér csokit és a citromlevet. Ezután 2 részletben beleforgatjuk a fehérjehabot és a lisztes keveréket is. Egy 20 cm átmérőjű, alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük a piskótát.

Ha megsült, hagyjuk kb. 20 percet hűlni, majd óvatosan két lapra vágjuk a piskótát. Egy lábasban felmelegítjük a baracklekvárt, összekeverjük a rummal, és nagyjából a felét rákenjük az egyik lapra, erre rárakjuk a másik lapot, majd körbekenjük a tortát a maradék rumos baracklekvárral. Mikor kihűlt a torta, bedobjuk egy kicsit a hűtőbe is, hogy kellően hideg legyen, és szépen rádermedjen majd a fehér csoki.

Máz

A mázhoz felmelegítjük a tejszínt, ráöntjük a fehér csokira, majd ha felolvadt, átkeverjük, és leöntjük vele a tortát. Ha túlságosan folyós/meleg az öntet, akkor a nagyja lecsorog a torta szélén, és nem vonja be szépen. Ilyenkor gyűjtsük össze a lecsorgott fehér csokit, és ha az első réteg rádermedt a tortára, öntsük le vele még egyszer. 

Végül következhet a díszítés: megolvasztjuk a 40 g fehér csokit, és ezzel díszítjük a torta tetejét. A legjobb ennél a sütinél is, ha fogyasztás előtt egy éjszakát pihen.

feher-csokis-sacher-torta
Fehér csokis Sacher-torta
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütés: 40-45 perc
  • Elkészítési idő: 100 perc
  • Összesen: 155-160 perc

Ha tetszett a fehér csokis Sacher-torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?