Hozzávalók
A macaronhoz
- 90 g törökmogyoróliszt
- 125 g porcukor
- 2 db tojásfehérje
- 50 g cukor
- 1 csipet só
A töltéshez
- 150 g NUTELLA®
A díszítéshez
- kakaópor
Hozzávalók
A macaronhoz
- 90 g törökmogyoróliszt
- 125 g porcukor
- 2 db tojásfehérje
- 50 g cukor
- 1 csipet só
A töltéshez
- 150 g NUTELLA®
A díszítéshez
- kakaópor
A mini macaron elkészítéséhez a mogyorólisztet és a porcukrot aprítóba rakjuk, és pár másodpercig járatjuk a gépet, hogy még finomabb, por állagú keveréket kapjunk, majd átszitáljuk. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot és a sót, és kemény habbá verjük.
A mogyorólisztes elegyhez keverjük a fehérjehab felét, majd fellazítjuk a hab másik felével, és alaposan elkeverjük. Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert könnyen szétfolyhat a massza. Habzsákba töltjük az alapot, és sütőpapíros tepsire kb. 1 cm-es korongokat nyomunk, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kijöjjenek a tésztából, és szépen elterüljenek a macaronok.
40-50 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 140 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 13-14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűltek, a habzsákba töltött NUTELLA®-val összetapasztjuk őket, díszítésként pedig kevés kakaóporral megszórhatjuk a tetejüket.
Ha tetszett a NUTELLA®-val töltött mini macaron receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több ünnepi finomság:
Hólabda NUTELLA®-val
Málnás bundás kenyér NUTELLA®-val
NUTELLA®-val töltött churros