Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Mini calzone 3 féle töltelékkel

Hozzávalók

18 - 20
darabhoz
+

A tésztához

500 g liszt (pizza liszttel a legjobb)
10 g só
2 ek olívaolaj
300 ml langyos víz
10 g cukor
20 g élesztő

A sonkás töltelékhez

200 ml passata (passzírozott paradicsom)
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk bazsalikom
100 g prosciutto sonka
40 g parmezán

A töki pomposos töltelékhez

200 ml tejföl
1 gerezd fokhagyma
100 g bacon
1 fej lilahagyma
100 g mozzarella
só, bors

A spenótos-ricottás töltelékhez

2 marék bébispenót
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek olívaolaj
50 g ricotta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mini calzone 3 féle töltelékkel

Ez a calzone mindenki számára tökéletes, hiszen egyből 3 féle tölteléket is ajánlunk hozzá! Két húsos, és egy vega töltelék opciót is mutatunk, így bárki megtalálhatja a kedvencét.:)
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

18 - 20
darabhoz
+

A tésztához

500 g liszt (pizza liszttel a legjobb)
10 g só
2 ek olívaolaj
300 ml langyos víz
10 g cukor
20 g élesztő

A sonkás töltelékhez

200 ml passata (passzírozott paradicsom)
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk bazsalikom
100 g prosciutto sonka
40 g parmezán

A töki pomposos töltelékhez

200 ml tejföl
1 gerezd fokhagyma
100 g bacon
1 fej lilahagyma
100 g mozzarella
só, bors

A spenótos-ricottás töltelékhez

2 marék bébispenót
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek olívaolaj
50 g ricotta
Bevásárlólistához adom

A vízbe szórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sóval és az olívaolajjal, majd a két keveréket összeöntjük, alaposan összekeverjük, majd 10 percen keresztül dagasztjuk. Meleg helyen egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, és egy 6-8 centis formával kiszúrjuk, és megtöltjük valamelyik töltelékkel, majd jó alaposan összenyomjuk a szélét, nehogy a töltelék kifolyjon. 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a calzonékat.

A sonkás töltelékhez, a passatában elkeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a bazsalikommal. Megkenjük a tésztát a passatával, tépünk rá egy darabot a sonkából, és reszelünk rá a parmezánból.

A töki pomposos töltelékhez, a tejfölt a zúzott fokhagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A bacont felcsíkozzuk, és száraz serpenyőben lepirítjuk. A tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, teszünk rá bacont, egy kis szelet lilahagymát és egy darabka mozzarellát.

A mini calzone tálalása

A spenótos töltelékhez az olajon kicsit megpirítjuk a fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és ha összeesett, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a ricottát.

 

Ha tetszett a mini calzone receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások