Hirdetés

Rozmaringos olívabogyós fougasse

Hozzávalók

10 - 15 szem fekete olívabogyó
10 - 15 szem zöld olívabogyó
2 ek reszelt gruyére sajt (elhagyható)
2 ek olívaolaj
1 tk frissen aprított rozmaring

Az előtésztához:

160 g kenyérliszt (BL 80)
160 g víz
1 tk porélesztő

A tésztához:

370 kenyérliszt (BL 80)
170 ml melegvíz
1 tk só
olívaolaj
Hirdetés

Rozmaringos olívabogyós fougasse

A “fougasse” egy francia lepénykenyér, hasonlít az olasz focacciára. Több szakaszban kell keleszteni, tehát abszolút nem megúszós péksüti, de a végeredmény egy iszonyú puha kenyérke lesz, ami zacskóban több napig is eláll! Ha időtök engedi, mindenképpen próbáljátok ki, mert az otthon sült kenyérnél tényleg nincs jobb! :D
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 15 szem fekete olívabogyó
10 - 15 szem zöld olívabogyó
2 ek reszelt gruyére sajt (elhagyható)
2 ek olívaolaj
1 tk frissen aprított rozmaring

Az előtésztához:

160 g kenyérliszt (BL 80)
160 g víz
1 tk porélesztő

A tésztához:

370 kenyérliszt (BL 80)
170 ml melegvíz
1 tk só
olívaolaj

Az előtészta hozzávalóit bekeverjük egy kis tálban, lefedjük és 1 órát hagyjuk kelni. Belerakjuk egy nagy keverőtálba a tészta hozzávalóit és a megkelt előtésztát is. 1-2 percig keverjük és 10 perc alatt jól kidagasztjuk. Bekenjük olívaolajjal a felületét, lefedjük és hagyjuk kelni még fél órát. Egy kis tálban az olívabogyókat, olajat, sajtot összekeverjük. Miután letelt a fél óra, kiborítjuk egy deszkára a tésztát és belekeverjük az olívabogyós keveréket. Jól beledolgozzuk, hogy mindenhova jusson.

Ezután visszarakjuk a tálba és lefedve megint hagyjuk egy fél órát kelni. Megint kivesszük, nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk, tetszőlegesen 3-3 bevágást ejtünk a tésztán. Lefedjük egy nedves konyharuhával és megint hagyjuk kelni fél órát. Lekenjük olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Szép aranybarna színű kérget kell, hogy kapjon.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások