Hozzávalók
- 10 - 15 szem fekete olívabogyó
- 10 - 15 szem zöld olívabogyó
- 2 ek reszelt gruyére sajt (elhagyható)
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk frissen aprított rozmaring
Az előtésztához:
- 160 g kenyérliszt (BL 80)
- 160 g víz
- 1 tk porélesztő
A tésztához:
- 370 g kenyérliszt (BL 80)
- 170 ml melegvíz
- 1 tk só
- olívaolaj
Hozzávalók
- 10 - 15 szem fekete olívabogyó
- 10 - 15 szem zöld olívabogyó
- 2 ek reszelt gruyére sajt (elhagyható)
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk frissen aprított rozmaring
Az előtésztához:
- 160 g kenyérliszt (BL 80)
- 160 g víz
- 1 tk porélesztő
A tésztához:
- 370 g kenyérliszt (BL 80)
- 170 ml melegvíz
- 1 tk só
- olívaolaj
A fougasse előtésztájához a hozzávalókat bekeverjük egy kis tálban, lefedjük és 1 órát hagyjuk kelni. Belerakjuk egy nagy keverőtálba a tészta hozzávalóit és a megkelt előtésztát is. 1-2 percig keverjük és 10 perc alatt jól kidagasztjuk. Bekenjük olívaolajjal a felületét, lefedjük és hagyjuk kelni még fél órát. Egy kis tálban az olívabogyókat, olajat, sajtot összekeverjük. Miután letelt a fél óra, kiborítjuk egy deszkára a tésztát és belekeverjük az olívabogyós keveréket. Jól beledolgozzuk, hogy mindenhova jusson.
Ezután visszarakjuk a tálba és lefedve megint hagyjuk egy fél órát kelni. Megint kivesszük, nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk, tetszőlegesen 3-3 bevágást ejtünk a tésztán. Lefedjük egy nedves konyharuhával és megint hagyjuk kelni fél órát. Lekenjük olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Szép aranybarna színű kérget kell, hogy kapjon a kész fougasse.