Hozzávalók
- 500 g csiperkegomba
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 ml fehérbor
- 4 db babérlevél
- 1 - 2 ek cukor
- ½ db citrom leve
- 1 tk őrölt rozmaring
- só, bors
- 50 g paradicsompüré
- 1 csokor petrezselyem
- olivaolaj
Svédgomba
Hozzávalók
- 500 g csiperkegomba
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 ml fehérbor
- 4 db babérlevél
- 1 - 2 ek cukor
- ½ db citrom leve
- 1 tk őrölt rozmaring
- só, bors
- 50 g paradicsompüré
- 1 csokor petrezselyem
- olivaolaj
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Közben nagyon vékonyra – akár géppel – szeleteljük a megtisztított gombát és azt is hozzáadjuk a hagymához. Felöntjük a borral, babérlevelet adunk hozzá és nagyjából 10-15 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és mehetnek bele a fűszerek is. Megkóstoljuk és ha a gomba már puha, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét és újabb 5 perc főzés után kész is vagyunk. Átkeverjük egy löttyintésnyi olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és hűtőbe rakjuk pihenni.