Meghökkentő portrék készültek arról, mit esznek a gyerekek a különböző kultúrákban
Gregg Segal 9 országban járt az utóbbi években: Amerikai Egyesült Államok, India, Malaysia, Németország, Franciaország, Olaszország, Szenegál, Egyesült Arab Emirátusok és Brazília volt az úticél. A fotós Daily Bread: What Kids Eat Around the World (Mindennapi kenyerünk: Mit esznek a gyerekek a Föld körül) című könyvéhez gyűjtött információkat. A könyv képet ad multikulturális világunk evési szokásairól, és arról, milyen hatásai vannak a globalizációnak az életünkre.
Fotó: Gregg Segal
Összesen 25 gyereket kapott lencsevégre, a 6 évestől egészen a 16 évesig. Segal azért fókuszált kutatásában a gyerekekre, mert táplálkozási szokásaink nagyon fiatalon alakulnak ki, ezért ha 8-9 éves korunkig nem tanuljuk meg a helyes szabályokat, nagy problémát jelenthet a jövőben a változást elérni.
Fotó: Gregg Segal
Fotó: Gregg Segal
A fotós azzal a kéréssel fordult a gyerekekhez, hogy írják le egy héten keresztül, hogy mit esznek. Az eredmény nagyon elgondolkodtató. Óriási kontrasztok vannak az étkezési szokásokban. A nyugat embere mindenféle feldolgozott, csomagolt élelmiszerrel tömi magát és a gyerekeit, és rengeteg hulladékot termel. A fejlődő térségekben pedig van, ahol még maguk járnak vadászni az emberek, szoros kapcsolatban vannak a természettel, és kevés vagy semmilyen, a környezetük számára káros hulladékot nem hagynak maguk után.
Fotó: Gregg Segal
Több országban látni, hogy a fogyasztott ételek nagyja még inkább friss, helyi alapanyagokból készül, csakúgy, mint évszázadokkal ezelőtt. Van, ahol már megjelentek a nyugat feldolgozott élelmiszerei is, de még többnyire jelen van a tradicionális életforma. A fejlett országokban pedig szinte csak egészségtelen ételeket fogyasztanak az emberek.
Fotó: Gregg Segal
Forrás: Bored Panda
Képek forrása: Gregg Segal