Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Mindent megnyertek a skandinávok a Bocuse d'Or-on

Rántott kelbimbó

Jól olvassátok! Rántott. Kelbimbó.

Töltött padlizsán

Egyszerű ÉS nagyszerű!
Hirdetés

Mindent megnyertek a skandinávok a Bocuse d'Or-on

A Bocuse d'Or eredményhirdetése mindig nagyon hosszúra nyúlik, mert rengeteg különdíjat osztanak ki. Ennek azért is van jelentősége, mert általában lehet tudni, hogy aki különdíjat kap, az nem kerül dobogóra, hanem így emelik ki a munkáját. Minden fontos díjat a skandinávok söpörtek be, a magyar csapat a 12. helyen végzett.
Hirdetés

A különdíjak sorát Marokkó nyitotta, aki a legjobb plakátért kapott díjat (ezért kapott díjat annak idején Széll Tamás is). A legjobb tényér díja Franciaországhoz, a legjobb hústál pedig Finnországhoz ment. Harmadik helyezett Norvégia, a második Svédország, az első pedig Dánia lett. Magyarország csapata Pohner Ádámmal az élen a huszonnégy induló közül a 12. helyen végzett, ami szép eredmény, és azt jelenti, hogy a világ középmezőnyében vagyunk. A két évvel ezelőtti versenyen Széll Tamás az előkelő negyedik helyet tudta megszerezni. A skandináv országok köztudottan nagyon erősek mindig a Bocuse-versenyeken, nem véletlen, hogy a magyar csapat is dán illetve norvég felkészítőkkel dolgozott most is, és az előző versenyek alkalmával is. A skandináv gasztronómia megújulása is a Bocuse d’Or versenyeknek köszönhető.

Szerdán zajlott a Bocuse d’Or világdöntő második napja Lyonban, a magyar csapat még az első napon, kedden versenyzett. Másodikként kezdték a versenyt, reggel 8 óra után tíz perccel. Nagyon erős volt a kezdő mezőny, többek között az Egyesült Államokkal, Norvégiával és Dániával kellett megmérkőzni.

Fotó: Fekete Antonio

Több nehézséggel is meg kellett küzdenie a csapatnak, például elromlott a sokkoló  berendezés. Ez az eszköz nagyon fontos, arra való, hogy hirtelen lehessen vele lehűteni az ételt. A meghibásodás miatt a magyar csapat hosszú perceket vesztett, ezt a csúszást azonban a tálalásra sikerült behozni, és nem okozott maradandó hiányosságokat. A helyzetet átmenetileg a mellettünk versenyző marokkói csapat oldotta meg, akik kölcsönadták a sokkolójukat arra az időre, amíg a magyar csapaté rendbejött.Ezt később szerencsére sikerült behozni, hiszen a késésért pontlevonás járt volna. Ennek ellenére a verseny jó hangulatban telt, és Pohner Ádám is elégedett volt, csak fáradságra panaszkodott egy kicsit.

A kezdés előtt nagy izgalmat okozott az is, hogy Hamvas Zoltán megbetegedett, így helyette Széll Tamás zsűrizett. (Minden ország egy embert delegálhat a zsűribe, így áll majd össze a végleges pont.) Széll Tamás nem csak versenyzőként tapasztalt a Bocuse d’Or világában, de 2018 júniusában Torinóban már részt vett a zsűrizésben, hiszen az európai válogató egyik zsűrielnöke volt. A keddi kóstolás után úgy nyilatkozott, nagyon jól sikerült a magyar csapat húsos tányérja, szerinte kiemelkedett a mezőnyből,  de a zöldséges tányér zsűrizésében ő nem vett részt.  A csapat optimista hangulatban várta az eredményhirdetést.

A magyar csapat versenytálja. Fotó: Fekete Antonio

Idén Pohner Ádám, a Kistücsök szakácsa képviselte Magyarországot Lyonban, aki csapatával a 8. helyen végzett a tavaly nyáron, Torinóban megrendezett európai válogatón. A teljes csapat: Pohner Ádám, Hamvas Zoltán (elnök), Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach). A helyszínen idén is lelkes szurkolók biztatták a magyar csapatot.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások