Hozzávalók
A fűszervajhoz
- 50 g puha vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.25 db friss szerecsendió
- 20 g gouda sajt
- só, bors
- 1 csokor friss petrezselyem
A csirkegolyóhoz
- 500 g darált csirkemell
- 1 db tojás
- 3 - 4 ek zsemlemorzsa
- 1 tk só
- 1 csipet bors
A panírozáshoz
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g liszt
- 2 db tojás
- só
- bő olaj a sütéshez
Kijevi csirkegolyók
Hozzávalók
A fűszervajhoz
- 50 g puha vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.25 db friss szerecsendió
- 20 g gouda sajt
- só, bors
- 1 csokor friss petrezselyem
A csirkegolyóhoz
- 500 g darált csirkemell
- 1 db tojás
- 3 - 4 ek zsemlemorzsa
- 1 tk só
- 1 csipet bors
A panírozáshoz
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g liszt
- 2 db tojás
- só
- bő olaj a sütéshez
A kijevi csirkegolyók alfája és omegája a perfekt fűszervaj! Ehhez a vajat összekeverjük a reszelt fokhagymával, szerecsendióval és sajttal, a sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemmel, és egy fóliába csomagolva berakjuk a fagyasztóba, hogy teljesen kidermedjen. Érdemes becsíkozni a fóliát, hogy könnyebben fel tudjuk vágni, ha megfagyott.
@streetkitchenhu Kijevi csirkegolyók #streetkitchen #szilveszter #kijevi @vitalis.lilla ♬ Funk It Up – Official Sound Studio
A csirkegolyó hozzávalóit összegyúrjuk, majd a masszát 12 egyenlő részre osztjuk, 1-1 kis kocka fűszervajat rakunk a közepébe, golyókat formázunk belőle, majd egy tepsin egymástól néhány centire felsorakoztatjuk, és berakjuk a fagyasztóba 20 percre.
Ezután a hagyományos módon bepanírozzuk lisztbe, tojásba, morzsába, majd újabb 20 percre mehet a fagyasztóba. Kivesszük és 160 fokos olajban aranybarnára sütjük 7-8 perc alatt.
Elkészítési idő: 120 perc
Ha tetszett a kijevi csirkegolyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!