Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

7+1 kaja, amiért imádjuk az őszt

Töltött padlizsán

Egyszerű ÉS nagyszerű!

Lecsós csirkecombok

Rakjatok el lecsót télre, hogy mindig tudjátok enni ezt a kaját!
Hirdetés

7+1 kaja, amiért imádjuk az őszt

Vannak, akik nagyon várták, hogy végre kicsit lehűljön az idő, és vannak akik jól meglennének a nyári meleggel egész évben. Az ekkor szezonális zöldségek és gyümölcsök, valamint az őszies kaják iránti imádat viszont szerintünk mindenkiben közös, szóval most összeszedtük, hogy milyen ételeket eszünk olykor mértéktelenül az őszi időszakban.
Hirdetés

Sütőtök

A sütőtököt lehet szeretni és utálni, de köztes állapot nincs. Én például kiskoromban egy falatot nem kóstoltam belőle, ma viszont simán elélnék sütőtökön és édesburgonyán (ami valljuk be igencsak hasonlít egymáshoz). Nincs is jobb, mint egy hűvös őszi estén a sütőtök illatára hazaérni, leenni a karamellizálódott részeket a zöldségről, aztán akár egy kis fahéjjal megbolondítva, befalni még 3 kockát. Az amerikaiaknál a sütőtökös pite a tuti befutó – ez nálunk nem igazán elterjedt, de egy jó sütőtökös muffinra sosem tudnánk nemet mondani.

Fahéjas csiga

Oké, a fahéj nyilván tipikus őszi fűszer, ami amúgy is mindent ősziesít ebben az időszakban. Még szerencse,hogy a fahéjas csigának is ekkorra esik a szezonja, szóval nem kérdés, hogy bekerült a listába. A legjobb ami egy hűvös őszi reggelen történhet velünk az az, hogy benyomunk egy friss, meleg kelt tésztás fahéjas csigát. Fahéj illatban reggelizni pedig pláne jó dolog, szóval szerintünk a fahéjas csiga őszi finomság és kész! 😀

Füge

Fügéhez leginkább csak ősszel jutunk, szóval nem kérdés, hogy ez a gyümölcs is őszi alapanyagnak számít. Egy jó fügés saláta, fügével turbózott süti vagy valamilyen húsos kaja díszítésére használt füge bármilyen helyzetben nagyon villantós tud lenni. Egyétek amíg még van!

Minden, ami cékla

Ugyan ősszel a természetben a narancsos színek dominálnak, a konyhánkban a pink szín kap nagy szerepet. Ősszel minden céklás étel jólesik az embernek, főleg frissen, még melegen. Amennyiben eltekintünk a pucolását érintő problémáktól (értsd: ha nem húzol kesztyűt, még 3 hétig lilás beütése lesz a kezednek), akkor mi akár napi szinten szívesen ennénk belőle! 🙂

Levesek

Persze mi is vagyunk olyan elvetemültek, hogy a legforróbb nyári vasárnapon is eszünk a nagyi húsleveséből, de azért valljuk be, akkor esnek a legjobban a levesek, amikor elkezd kicsit lehűlni az idő. Ha valamiért, akkor egy izzadás nélkül elfogyasztott, jó forró levesért már mindenképp vártuk az őszt.

Pite

Van ember, aki nem szereti a pitéket? Mi persze nemcsak ősszel, hanem konkrétan bármikor be tudnánk tolni napi két tepsi pitét, de ősszel valahogy különösen jólesnek. Arról nem beszélve, hogy ennek a sütinek mindenféle töltelék jól áll, és még a kinézete is a végtelenségig variálható. A körtéstől kezdve a szilváson át, a rácsos tetejűig és a csokis tésztájúig egyszerűen MINDET IMÁDJUK!

Sült alma

Egyszerű snack, vendégváró nasi és a leggyorsabb őszi hangulatot keltő desszert nem más mint a sült alma! Ja és ezen felül még az előállítása is olcsó, hiszen a legdrágább komponens az az esetlegesen mellé összedobott karamellszósz lehet. Mi magában, de karamellel turbózva is szeretjük, szupergyors recept, amivel sosem lehet mellélőni. Recept ITT.

Cider

Ugyan ez nem ennivaló, de a cider semmiképpen sem maradhatott le a listáról. Abban az esetben ha a hűvösből hazaérve nem egyből egy tányér levesért vagy egy szelet pitéért nyúlunk, akkor a ciderkészítés is szuper őszi program lehet. Őszi-téli fűszerekkel turbózva, vacsora kísérőnek sem utolsó, de ha hétköznap melegednénk ezzel, akkor azért a mértéktartásra nem árt figyelni. 😛

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások