Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 0.25 fej lila káposzta
- 0.25 db jégcsapretek
- 8 db rizslap
- 5 - 6 szál koriander
A mogyorós mártogatóshoz
- 100 g pálmaolajmentes mogyoróvaj
- 1 csipet só
- fokhagymapor
- 1 db lime leve
- 2 - 3 ek szójaszósz
- 2 ek juharszirup
- 100 - 150 ml víz
A szójaszószos mártogatóshoz
- 60 ml szójaszósz
- 60 ml rizsecet
- 1 ek chiliszósz
- 1 gerezd fokhagyma passzírozva
A tálaláshoz
- fekete szezámmag
Ázsiai nyári tekercs őszi zöldségekkel
Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 0.25 fej lila káposzta
- 0.25 db jégcsapretek
- 8 db rizslap
- 5 - 6 szál koriander
A mogyorós mártogatóshoz
- 100 g pálmaolajmentes mogyoróvaj
- 1 csipet só
- fokhagymapor
- 1 db lime leve
- 2 - 3 ek szójaszósz
- 2 ek juharszirup
- 100 - 150 ml víz
A szójaszószos mártogatóshoz
- 60 ml szójaszósz
- 60 ml rizsecet
- 1 ek chiliszósz
- 1 gerezd fokhagyma passzírozva
A tálaláshoz
- fekete szezámmag
A két mártogatós összetevőit külön tálakban összekeverjük. A mogyorósat kis kézi habverővel, a vizet kisebb adagokban hozzáadva néhány perc alatt homogén, selymes szósszá keverjük.
A zöldségeket alapos mosás és tisztítás után 10-12 cm hosszú, egyformán vékony csíkokra vágjuk. A rizslapokat rövid ideig vízbe mártjuk, majd egy deszkára terítjük. A felénk eső alsó ⅓-ba teszünk néhány korianderlevelet, és minden zöldségből 6-8 csíkot. Ráhajtjuk a zöldségekre a lap alsó részét, majd az oldalait is behajtjuk, és szorosan, de finoman feltekerjük.
Ezzel a technikával készítjük el a tekercseket, amiket fekete szezámmaggal és a kétféle mártogatóssal tálalunk.
Ha tetszett az ázsiai nyári tekercs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!