Hozzávalók
Az alaphoz
- 90 g vaj
- 180 g zabkeksz
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt fahéj
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 250 g natúr krémsajt
- 90 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 30 g expressz zselatin fix
- 200 g meggybefőtt
Hozzávalók
Az alaphoz
- 90 g vaj
- 180 g zabkeksz
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt fahéj
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 250 g natúr krémsajt
- 90 g porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 30 g expressz zselatin fix
- 200 g meggybefőtt
Így készül a sütés nélküli meggyes sajttorta.
Először a torta alapját készítjük el. A vajat egy gyorsforralóban megolvasztjuk, a kekszet pedig egy konyhai aprítógépben finomra zúzzuk. Egy tálba öntjük a kekszmorzsát, hozzáadjuk a fűszereket és a vajat, majd egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába simítjuk és betesszük a hűtőbe kb. 20 percre, hogy a vaj visszadermedjen.
Egy keverőtálba tesszük a mascarponét, a krémsajtot, a porcukrot, a vaníliaaromát és a zselatin fixet, és egy robotgép segítségével kb. 1 perc alatt kemény krémmé keverjük. Kettészedjük a krémet, és az egyik felébe belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet, majd a forma aljába kanalazzuk. Egy spatulával minél egyenletesebbre simítjuk a tetejét, majd rárétegezzük a krém másik felét is. Szeletelés előtt legalább 3 órára betesszük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: minimum 3 óra 20 perc
Ha tetszett a sütés nélküli meggyes sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Egy meggyes recept nem elég! Ezeket is próbáljátok ki, mert egyik finomabb, mint a másik.
Meggyes-mákos rácsos pite leveles tésztából
Puttanesca pulykamell meggysalsával és grillezett padlizsánnal