A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
A lazachoz
- 2 ek harissza paszta
- 2 ek szójaszósz
- 2 cm friss gyömbér
- 1 db citrom leve
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 g lazacfilé
- 2 ek kókuszolaj
A bulgursalátához
- 200 g bulgur
- só, bors
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db paradicsom (130 g/db)
- 1 db kígyóuborka (200 g/db)
- 1 db alma (180 g/db)
- ½ csokor koriander
- 4 szál menta
- 1 db citrom leve
- 1 konzerv csicseriborsó (310 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 db lime
- 2 szál koriander
Harisszás lazac bulgursalátával
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
A lazachoz
- 2 ek harissza paszta
- 2 ek szójaszósz
- 2 cm friss gyömbér
- 1 db citrom leve
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 g lazacfilé
- 2 ek kókuszolaj
A bulgursalátához
- 200 g bulgur
- só, bors
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db paradicsom (130 g/db)
- 1 db kígyóuborka (200 g/db)
- 1 db alma (180 g/db)
- ½ csokor koriander
- 4 szál menta
- 1 db citrom leve
- 1 konzerv csicseriborsó (310 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 db lime
- 2 szál koriander
A harisszás lazac első lépésként kikeverjük a pácot a halhoz. Ehhez egy tálban elkeverjük a harissza pasztát, a szójaszószt, a reszelt gyömbért, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, sót és borsot. A lazacfilét két-három ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, egy tálba tesszük és alaposan lekenjük a páccal, majd sütésig a hűtőbe tesszük.
A bulgursalátához először bő, enyhén sós vízben puhára főzzük a bulgurt. Közben 1 cm-es kockára vágunk minden zöldséget és gyümölcsöt, a zöldfűszereket pedig finomra aprítjuk. Ezeket egy tálban elkeverjük a megfőtt bulgurral, a citromlével, sóval és borssal, valamint a lecsepegtetett csicseriborsóval.
A bepácolt lazacszeleteket kevés kókuszolajjal megkent, szilikonos sütőpapírral bélelt serpenyőbe fektetjük a bőrös oldalukkval lefelé, és így sütjük 2 percig magas hőfokon, hogy ropogós legyen a bőre. Ezután óvatosan megfordítjuk a halakat, és a serpenyővel együtt a 160 fokra melegített sütőbe dobjuk 5-6 percre. A kész lazacot a salátával együtt, pár cikk lime-mal és friss korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 5-6 perc
Ha tetszett a harisszás lazac bulgursalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!