Hozzávalók
- 500 g libamáj
- 500 g libazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 l tej
Zsírjában sült libamáj
Hozzávalók
- 500 g libamáj
- 500 g libazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 l tej
A májat legalább 2 órára, de akár egy éjszakára, tejbe áztatjuk és hűtőbe tesszük.
Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, és egy papírtörlővel letörölgetjük róla a tejet. A zsírt felhevítjük egy lábasban, és beletesszük a májat. A hőfokot alacsonyra véve, 10 percig hagyjuk sülni.
Ezután óvatosan megfordítjuk, mellészórjuk a fokhagymát és a félbevágott vöröshagymát és további 10 percig sütjük, de ezúttal lefedjük a lábost. Ha letelt az idő, egy hőálló tálba tesszük a májat, a zsírt pedig rászűrjük a tetejére. Hagyjuk kihűlni, azután hűtőben tároljuk.
Lilahagymával és friss kenyérrel a legfinomabb!