Elérkeztünk a tábor hetéhez, azaz a kötényszerzés előtti héthez, amikor is minden feladathoz hívnak egy-egy olyan hírességet, aki egy korábbi A Konyhafőnök VIP-ben eljutott a döntőig, és aki majd segít a versenyzőknek.
Az első vendég Németh Kristóf volt, aki anno a fináléig menetelt, és elmondása szerint egy éltre szóló konyhai inspirációt kapott a műsorban. Mivel a színész vegetáriánus, a versenyzőknek is egy színes, tartalmas vega ételt kellett elkészíteniük, hiszen, ahogy az a műsorban is elhangzott:
„Attól, hogy valaki vega, még ő is ember.”
Amikor Fésűs Nelly megtudta, hogy vega kaját kell készítenie, nem repesett az örömtől, már csak azért sem, mert az egész családja nagy húsevő:
„A mi családunk egy vércsecsalád. Én a szendvicset úgy szeretem, ha két szelet hús között van egy harmadik. A férjem elválna tőlem, ha nem adnék neki húst. Amikor a férjem azt kéri, hogy estére készítsek valami könnyű vacsorát, az nálunk a kolbászos lecsót jelenti.”
Mardoll teljesen szétesett
Volt, aki tanácstalan tekintettel, más tettre készen állt neki a főzésnek. Mardollnak például voltak tervei, de azok nem tetszettek a séfeknek, és bár egy ideig próbálta tartani magát, végül szétesett. Ekkor lépett oda hozzá Ákos séf és Németh Kristóf, aki igyekezett nyugtatni Mardollt:
„Nyugodj meg, ez az egy esélyed van, ha megnyugszol. Ha bepánikolsz, véged van!”
A vigasztaló szavak hallatán Mardoll végleg összeomlott, de egy kis szünet után sikerült felszívnia magát. Közben Mardollt Fésűs Nelly váltotta a kiborulásban, mert úgy érezte, nem úgy halad a főzéssel, ahogy elképzelte. Végül tejszínes cukkinispagettit tálalt kaliforniai paprikával, füstölt sajttal és tojással töltött káposztával, fehér és piros céklapürével – ez a kaja aztán olyannyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy ezzel előnyre is szert tett, ugyanis a zsűri az ő ételét tartotta a legjobbnak.
Járai Máténak nem indult jól a főzés: Tokár Tomi véletlenül megvágta késsel a műsorvezető kezét, aztán a még ép kezét már Járai vágta el saját magának. Járai utólag így látta a konyhai tevékenykedését:
„Olyan vagyok, mint egy gyengeelméjű, aki a konyhába kerül, és mindent magába döf.”
Jenő séf és Járai Máté között tovább feszült az egyébként is feszes húr: a főzés során korábban Jenő séf kérte a műsorvezetőt, hogy ne tejszínes káposztát csináljon, azonban ezt a kérést Járai figyelmen kívül hagyta. Jenő séf ezen bepöccent, és nem kóstolta meg az ételt.
A Konyhafőnök VIP versenyzőinek pacalból kellett valami újat villantani
A második főzés során a vendég Nagy Ervin volt. A színész édesapjának kedvenc étele a pacal, így ezt kellett elkészíteni a versenyzőknek. Jóformán senki nem volt elragadtatva az alapanyagtól, ráadásul a zsűri kifejezetten kiemelte, hogy nem pacalpörköltet várnak, vagy ahogy Nagy Ervin fogalmazott: támadják be a pacalt valami olyan oldalról, amiről egyébként nem szokás.
Geszler Dorottya, aki 25 éve vegetáriánus és soha nem készített, soha nem kóstolt pacalt, teljesen ledermedt:
„Amikor kiderült, hogy pacal van a fedő alatt, én lábon kihordtam egy infarktust.”
Fésűs Nelly előző körben szerzett előnye előnye az volt, hogy 10 percre megkaphatta Nagy Ervint a főzéshez. Ez a néhány perc aztán eseménydúsra sikeredett, és olyan beszólásokkal volt tele, amiktől a zsűri szeme is elkerekedett:
A hátráltatást – az 5 perc mínuszt a főzési időből – Élő Marci kapta, aki eddig végig nagyon jól teljesített a versenyben. A hátrányát egyébként Marci könnyedén behozta, sőt az ételét Jenő séf élete első pacaljának nevezte, ami ízlett neki. Geszler Dorottya már nem vette ilyen jól az akadályokat, sok mindenbe belefogott, sok mindent is tálalt, azonban ő maga is belátta, hogy nem volt koncepciója. Nagy Ervin így jellemezte a tányérját:
„Nem tudtad, hogy mit akarsz csinálni, és ez látszik is a tányérodon: olyan, mint egy tömegbaleset.”
Mardoll a második körben kifejezetten jó tányért villantott, ami Jenő séfnek annyira tetszett, hogy azt mondta, a saját éttermében is ki fogja próbálni.
A pacalos főzés során szinte mindenki jobban telesített, mint a vega ételeknél, Badár Sándor is, de végül ő lett a kieső. Badár Sándor számára egyébként a konyha jóformán ismeretlen terep volt, de boldog, hogy kipróbálhatta a különleges ételek elkészítését is, és igyekszik majd otthon is folytatni a főzést.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Nyitókép: Sajtóklub