A Flórián téri lángos nem egy festménybe illő helyen, hanem az aluljáróban található. Nem tudjátok eltéveszteni: már a lépcsőn lefelé menet érezni az olajszagot. Ugyan ez nem kifejezetten vonzó előjel, bíztunk benne, hogy csak a lokáció miatt szorult be a szag, nem azért, mert olajban tocsogó lángosok várnak ránk a föld alatt.
A Flórián téri lángos nálam nem nyerő
A családi vállalkozás már régóta a 3. kerület egyik kedvenc retró street food mekkája, de nemcsak a stílus, hanem a lángos is igencsak régimódi. Olcsónak olcsó, ez vitathatatlan – valószínűleg ez a legnagyobb vonzereje. Péntek délután 3-kor is olyan sor állt a lángosokért, hogy legalább 10-15 percet várakoztunk.
Nem klasszikus, hanem krumplis lángost kínálnak, ami szerintem eleve kicsit nehezebb műfaj. A Flórián téri lángos számomra kifejezetten olajos és sós volt: ez a két dolog pedig egyből letöri a lelkesedésem. Sokfelé és sokfélét kóstoltam már, de ennél az utóbbi időben csak finomabbakat fogtam ki. A Fecsketető lángosainál, főleg a camembert-esnél rég ettem jobbat, az UFO lángos szintén príma, de még a földvári lecsós lángos is szimpatikusabb volt – és nem csak azért, mert egy kikötőben jobban csúszik a nyár kedvence.
Sajtos-tejfölös lángos a Flórián térnél
Bár alapból a sajtos-tejfölös a kedvenc lángosom, ez a verzió nagyon nem jött be, de erről elsősorban a lángos tésztája tehet, a feltétekkel nem lett volna gond. 920 forintért viszont bőséges és kiadós kaja, szerintem 2 étkezésre is el lehet osztani.
Káposztás lángos
Meglepő módon a káposztás töltött lángos jobban bejött. A tészta továbbra sem lett kevésbé olajos vagy sós, viszont a relatív natúr ízű káposzta jót tett neki. Így kevésbé volt fojtósan nehéz a végeredmény. Az ára 800 forint: ebből a pénzből a belvárosban egy kis adag levest kapunk egy kifőzdében, nem egy szuperlaktató lángost.
Érthető a népszerűség, de nem fogom ajánlani
A Flórián téri lángosozó a 2000-es évek elején nyitott, a tulajdonos, Kovalcsik Pál többéves külföldi tapasztalatok után vágott bele a saját vállalkozásba. A Fény utcai piacon tanulta ki a lángossütés csínját-bínját, majd a 3. kerületben vetette meg a lábát. Ha nem is 100%-ban családi, de családias a csapat, a kiszolgálás kedves és közvetlen. A legtöbb vendég visszajáró, a környéken él vagy dolgozik. Pál több interjúban is hangsúlyozta, hogy a vásárlók elégedettsége nagyon fontos számára, és bár nyilvánvalóan a megélhetés sem utolsó szempont, neki nem az az elsődleges.
Attól még, hogy számomra negatív élmény volt a Flórián téri lángos, nem vitatom, hogy árak szempontjából verhetetlen, és elismerésre méltó az a „lángos-kultusz”, amit Pál és a Krumplis Lángos csapata felépített Óbudán. 2023-ban viszont szerintem már egy „egyszerű” lángostól is elvárhatunk többet annál, mint hogy olcsó és laktató legyen.
⚠️FIGYELEM: A portálunkon és a magazinjainkban megjelent étterembemutató cikkekben, valamint a magazinhoz mellékletként adott térképen, semmilyen étterem-szponzoráció nem szerepel, a policy része, hogy sem most, sem a jövőben nem fogunk elfogadni ilyen megkereséseket. Az ezeken a felületeken megjelent éttermek és az azokról elhangzott vélemények kizárólag a szerkesztőség/a szereplő szubjektív véleményét tükrözik.⚠️
Krumplis Lángos
Cím: 1033 Budapest, Flórián tér 1. (Aluljáró szint)
Ha tetszett a Flórián téri lángos cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!