Megy a gőzös, megy a gőzös… a KNYSA bisztróba egy jó vacsira
Na persze nem akarok költői túlzásokba bocsátkozni, sajnos a valósághoz hozzátartozik, hogy a várost nem sikerült nagyon felfedezni, hiszen fújt a jeges szél, amihez az eső és a hó között mozgó halmazállapotú csapadék is társult. Így a városnézés kimerült egy gyors egészségügyi sétában a kutyával. Az időjárás miatt kifejezetten jólesett betoppanni a meleg étterembe a város főterén. Mint megtudtam, a pár éve nyílt KNYSA Kitchen & Bar neve a város első írásos említésének állít emléket, ami egyébként 1245-ből való, senki nem vádolhatja tehát azzal Nagykanizsát, hogy ne lenne nagy múltja.
Csinos belső, remek étlap a KNYSA bisztróban Nagykanizsán
A beltér menő, viszonylag hangulatos és kényelmes. Kissé harsány ugyan, de ez most nem zavart. Az étterem olaszos jellegűnek mondja magát, ez az étlapon is látszik, de a konyha korántsem kizárólagos, sőt mondhatni fúziós. Komolyabb húsételek is szerepelnek rajta, például lazac és kacsacomb, de steakből is lenyűgöző a kínálat, amihez külön szószok is választhatók. Mi mindenesetre maradtunk az olaszos vonalon.
Rendeltünk bolognait, lasagnét és egy izgalmasnak ígérkező sertésszüzet, ami mogyoróval és shimeji gombával érkezett. Hozzá rozmaringos parázsburgonyát kértem, a köret ugyanis külön választható. A kiszolgálás figyelmes, sőt kifogástalan, ahogy a hely hangulata is. Azért meg külön hálásak voltunk, hogy a kutyánkat is jó szívvel fogadták.
Minden gyors, minden finom
Az ételek gyorsan elkészültek, igaz, nem sokan voltak rajtunk kívül az étteremben. A minőségükről csak a legnagyobb elismeréssel tudok beszélni, minden kifogástalan volt. Azt persze nem állítom, hogy egy bolognai mártásban olyan sok a hibázási lehetőség, de például a lasagne minősége sok vendéglátóhelyen vet fel kérdéseket. Na itt nem. Nem hiányoztak belőle az ízek, sőt a szerecsendiós besamelmártás sem, a tálalás pedig extrán szép.
A bolognait sem éreztem sem megúszósnak, sem biztonsági játéknak: egy nagyon jól elkészített tésztát kaptunk, komoly hústartalommal, jó minőségű sajttal megszórva, al dentére főzött tésztán.
A szűz nemcsak jól volt kitalálva, de jól el is volt készítve: omlós, puha, a mogyorószósz nagyon illett hozzá, a rozmaringos burgonyával pedig önmagában is boldog lettem volna.
A krémest ne hagyjátok ki!
Mivel az ebédhez szívesen ittam volna egy kis bort, a ház borát ajánlották, amit kissé hezitálva rendeltem ki, de ez is kellemes csalódás volt. Sajnos a pizzát már nem volt kapacitásom megkóstolni, pedig tényleg nagyon jól nézett ki. Látszik, hogy hozzáértő kezek készítik és feltétezik, és csak autentikus olasz alapanyagokat használnak.
Mivel a desszertpult nagyon vonzó volt, már rendelés előtt eldöntöttük, hogy biztosan fogunk krémest enni, és ez a terv ebéd utánra sem változott meg, főleg, miután kiderült, hogy ez az édesség a hely egyik specialitásának számít. Választottunk mellé egy gyümölcsös mandulás pitét is. Mindkettő remek volt, de azért a krémes vitte a prímet. Gyorsan berendeltem még egy eszpresszót, hátha legalább ebben találok hibát, de jelentem: nem sikerült (jó, azért annyira nem kerestem). Kellemes, sötét pörkölésű kávét kaptam, ebéd után pont jólesett.
A KNYSA nálunk csillagos ötösre vizsgázott, igazi visszatérős hely. Az biztos, hogy vissza is megyünk még, hiszen a januári jeges szél miatt a városnézés tovább várat magára.
Cím: 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 17.
Ha tetszett a KNYSA bisztró Nagykanizsa cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!