Amikor hazalátogatok Veresegyházra, az imádott otthoni koszt mellett igyekszem legalább EGY új izgalmas vendéglátóhelyet találni. Előző felfedezettem a Tessék Burger volt, de most ismerjétek meg a Saláta Mester salátázót!
A főúton itt van a legtöbb LEVÉL
Aki már járt a Pest megyei településen, az tudhatja, hogy a város központjában van a posta. Ahhoz viszont gyakori vendégnek kell lenni Veresen, hogy tudjátok: a posta mögött van egy aprócska utca, a főúttal párhuzamosan. Itt helyezkedik el a diétázók fellegvára, a Saláta Mester rezidenciája.
A hely abszolút modern, stílusos: akár egy belvárosi bisztró. Letisztultság jellemzi, de mégsem steril, ugyanis a saláták a szemünk láttára kelnek életre. (Azaz készülnek el. 🙂 )
A salátákon kívül egyébként tésztákkal is dolgoznak, szóval ha egy diétatagadóval érkeztek, ő tudja tömni a szénhidrátot… De aki már rajta van a beachbody projekten, annak a cuccos salátákat ajánlom.
Fantázia saláta és ajánlatok
A kínálatban kétféle méret közül választhatunk, az ár attól függően változik, hogy milyen húst kérünk feltétnek. A normál méretű csirkés saláta 1550 Ft-ba kerül, míg a fél adag 1090 Ft.
Ez azonban nem csak néhány csirkemellkockát és jégsalátalevelet foglal magában, elvégre nem véletlen Saláta Mester a salátamester! A friss salátaalapra a húson kívül 5-féle extra feltétet választhatunk, és természetesen öntetet is. Nem kezdem el felsorolni a lehetőségeket: 35-féle kiegészítő és 11-féle szósz szerepel az étlapon. (Persze duplázni is ér!) Így véleményem szerint ár-érték arányban verhetetlen, otthon se nagyon lehet sokkal kedvezőbben elkészíteni. Pláne, ha meglátjátok, mekkora adagot adnak.
Aki szeret variálni, itt aztán kiélvezheti! 😀 Én viszont jobban szeretem a kész dolgokat az ilyen kajaügyekben, na és éhes is voltam, úgyhogy le is csaptam az ajánlatok közül először Andi kedvencére.
Andi kedvence
Ez egy aszalt paradicsomos, fekete olívás, fetás történet, amit én csirkehússal kértem. A saláta-paradicsom-hagyma alapra a feltéteken kívül egy citromos-mentás öntet kerül. Bár sokan azt vallják, hogy egy salival nem lehet jóllakni, a Saláta Mester ismét eloszlatja ezt a sztereotípiát. Bőségesen került a saliba az “exkluzív” alkotóelemekből is, így nem két szem olívával és aszalt paradicsommal matekoztam, mikor jöjjön a finom falat.
Hamis Cézár
A másik megkóstolt saláta egy hamis Cézár volt. Az eredeti, Lajos-féle természetesen utánozhatatlanul finom, DE ha ti Veresegyházon vagytok, Lajos viszont nem, akkor a Saláta Mester hamisával is be fogjátok érni, garantálom! A zöldségek, ahogy a másik salátában is, ropogósak, frissek és igazán ízletesek. A hamis Cézárba került tojás, illetve hús is a paradicsom és a trikolor paprika mellé, az egész pedig egy majonézes öntettel van meglocsolva. A reszelt sajt és a csemegeuborka még extrábbá teszi, így tulajdonképp csak a friss salátaalap emlékeztet a hagyományos Cézárra. De kit érdekel, ha egyszerűen finom és fitt?
A salátákban nemcsak az volt a jó, hogy vacsira is maradt belőlük, hanem az is, hogy pikk-pakk elkészültek! A zöldségek nagy része a pultban felvágva várja, hogy saliba kerülhessen, így minimális várakozással kapunk maximális vitamindózist.
Fitt kaják vidéken? Naná!
Bár a legtöbb étteremben találunk fitt, bikinibarát fogásokat, vidéken (és itt nem Nógrád megye távoli pontjait értem, elég a fővárostól 25 km-re gondolni) nem sok olyan vendéglátóhely van, aminek az egészséges táplálkozás a fő profilja. A lakosság viszont (remélem nem csak remény) egyre nyitottabb a rostdús, kalóriaszegény, ám laktató fogásokra. Üdítő látni, hogy a növekvő igényt a vállalkozók felismerik, és olyan szuper, gyors, mégis fitt helyeket nyitnak, mint a veresegyházi Saláta Mester.
Cím: 2112 Veresegyház, Fő út 50.
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
(Borítókép: Saláta Mester Facebook)
Értékelés:
- Ízek: 4
- Ár/érték arány: 5
- Kiszolgálás: 4,5
- Környezet/hangulat: 4,5
- Összpont: 4,5