Ha ősz, akkor gombát eszünk gombával! De nem csak úgy tessék-lássék: a legcuccosabb gombás receptek közül szemezgettünk, hogy véletlenül se érje szó a ház elejét. Ízekből és persze gombából sem lesz hiány, erre mérget vehettek! (A mérgesgombát viszont messzire kerüljétek el, főleg az erdőkben!)
Pikáns gombás-marhahúsos enchilada
Ez a jól megpakolt, cuccos enchilada az élő példa arra, hogy a kedvenc kajáinkba is egyszerűen csempészhetünk egy kis gombát, amivel új szintre emelhetjük őket. Bürgés Tomi ehhez a mexikói töltött „palacsintához” egy ázsiai gombafélét, shimejit használt, és az eredmény magáért beszél. Vigyázat, extra tüzes!
Zöldbabos gombapaprikás
Mitől lesz extra cuccos egy gombapaprikás? A jó sok tejföl és csiperke mellett attól, hogy egy kis extra zöldbabot is csempésztünk bele. Még több zöldség = még több élvezet! Pláne, ha a frissen szaggatott nokedli sem marad el mellőle.
A legszaftosabb pulled laskagombás szendvics
Kitaláljátok, hogy miből készült a legtutibb vega pulled pork? Naná, hogy gombából! Méghozzá laskagombából, és ha követitek Ádám receptjét, garantáljuk, hogy nem maradtok éhesen. A szószos gombaragu és a coleslaw gondoskodik róla, hogy minden falat jól csússzon ebből a szendóból.
A gombás receptek sztárja: Rántott töltött gombafejek
A rántott gomba jó, a töltött gomba is jó, a rántott ÉS töltött gomba pedig fenomenális! Ahogy az első vágás után elővillan a lágy juhtúrós töltelék a gombák közepén, az már-már könnyfakasztó pillanat. De nincs idő elérzékenyülni, inkább gyorsan pusziljátok be az egészet!
Majorannás gombatokány
Ha ránk hallgattok, nem ragadtok le a hentestokánynál, hanem kipróbáljátok ezt a gombás verziót is! Egy kis füstölt szalonnát ebbe is csempésztünk, csak az íze miatt, és hát elég ütős lett a végeredmény. Ha ördögszekérgombát épp nem találtok, nyugodtan cseréljétek bármilyen más gombafélére, azzal is működni fog!
Megúszós Budapest ragu
Budapest, Budapest, te csodás… A híre nóta akár erről a raguról is szólhatna, mert ez is rászolgált a csodás jelzőre! Ez a májas-gombás-borsós tutiság ráadásul jóval megúszósabban és költséghatékonyabban elkészíthető, mint az eredeti Budapest bélszín, úgyhogy nincs kifogás, ki kell próbálni!
Szuperszaftos tejfölös-gombás nokedli
Néha elég csak az arányokkal játszani egy picit, hogy egy amúgy is frankó kajából igazi kedvenc szülessen. Lajos a gombapaprikást vette „kezelésbe”, így született meg ez a szaftban tocsogó gombás finomság, amit ha egyszer megkóstoltok, fixen nem tudjátok majd abbahagyni legalább egy hétig. Vagy kettőig.
Bakonyi sertésszelet galuskával
Ha ti nem jártok mostanság a Bakony felé, akkor hozzátok el a Bakonyt a konyhátokba! A klasszik bakonyinak mindig jut hely a kedvenc magyaros kajáink között, mert egyszerűen verhetetlen. Zé pedig még egy extra trükköt is csempészett ebbe a receptbe, amitől még ízesebb lett ez a kaja. Gombasztikusan jó!
Pulykás-gombás-krumplis chowder
Egy igazi komfort kajára fáj a fogatok, telis-tele gombával és szafttal? Akkor ez a chowder csak rátok vár! Ennél cuccosabb egytálétel nemigen létezik a világon, csak arra vigyázzatok, hogy ha elkezditek, akkor nagyon nehéz lesz megállni egy tányérnál…
Ha tetszett a gombás receptek toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!