Hozzávalók
A tésztához
- 160 g liszt
- 110 g vaj
- 1 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
A tojáshabhoz
- 1 db tojásfehérje (“M” -es)
- 5 ek porcukor
- 1 mk citromlé
Az összeállításhoz
- baracklekvár
Non plus ultra, a nagy klasszikus
Hozzávalók
A tésztához
- 160 g liszt
- 110 g vaj
- 1 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
A tojáshabhoz
- 1 db tojásfehérje (“M” -es)
- 5 ek porcukor
- 1 mk citromlé
Az összeállításhoz
- baracklekvár
Fotó: Szilágyi NóriA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra és apró pogácsaszaggatóval korongokat vágunk a tésztából. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadagoljuk a porcukrot és a citromlevet és egészen addig verjük, amíg sűrű, habcsók állagú masszát kapunk. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A habcsókot nyomózsákba rakjuk és kis halmokat nyomunk a tésztakorongokra, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek, összeragasztunk 1-1 habcsókos korongot baracklekvárral.