Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés

RTL.hu Hírek

„Isten nem kólaautomata” – egyre kevesebb a hívő Magyarországon, de nem látszik, hogy erre az egyházaknak lenne válasza

Európában Magyarországon van az egyik legkevesebb katolikus, de a nyugati világban mindenütt csökken a hívők száma. De vajon miért fordult el egyre több ember az egyháztól az elmúlt években? Ferenc pápa szerint kreatívabb és sokkal rövidebb misékre lenne szükség ahhoz, hogy a hívők visszataláljanak Istenhez. A Vatikán szerint van olyan európai ország, ahol már vallási összeomlásról beszélnek. A Fókusz annak járt utána, hogy miként változott az elmúlt években a magyar emberek vallásossága, templomlátogatási szokása és úgy általában a hite. 

Legelésző tevék és növényekkel borított Astoria – így nézett ki a mai Budapest 500 évvel ezelőtt

Egy néhány perces animációs film bemutatja Pestet a török hódoltság idején. Az Astoriát akkor még épületek helyett növények borították, de volt olyan budapesti tér, ahol évszázadokkal ezelőtt még tevék pihenhettek. Az nem kérdés, milyen a Váci utca ma, de vajon milyen volt 500 évvel ezelőtt?

Mi történhetett Suhajda Szilárddal a csúcs közelében?

Hiába indult a világ legjobb serpáiból álló mentőcsapat Suhajda Szilárdért, szombat délután kiderült, nem találták meg a magyar hegymászót. A földi keresését befejezték, de vasárnap még helikopter segítségével megpróbálnak a nyomára bukkanni. Suhajda Szilárdot utoljára a Hillary-lépcsőnél látták, mintegy 50 méterre a csúcstól. Miért nem segített neki az a hegymászócsapat, amelyik azonosította őt? Mi történik a szervezettel 8 ezer méter magasságban? Mitől olyan veszélyes az úgynevezett halálzóna? 

2024-ben egyetlen koncert erejéig újra összeáll a legendás Hungária együttes

A Hungária utolsó nagy koncertjén, a Népstadionban 1995-ben 100 ezer ember volt, jóval több, mint a néhány hónappal azelőtt ugyanott fellépő Rolling Stones-on és Michael Jackson-on. 2024. június 1-jén a Puskás Arénában ismét közösen állnak színpadra a legendás slágerekkel.

Berkes Niki az iskolapéldája annak, hogy lehetetlen nem létezik – elképesztő sikert ért el az Arnold Classicon a magyar testépítő

Berkes Nikolett és Berkes László május végén utazott Dél Afrikába, ugyanis Johannesburg mellett rendezték meg az idei Arnold Classicot. Hosszú út vezetett az afrikai profi versenyig, ahová egyedüli magyarként Nikit hívták meg. A testépítő a Fókusznak elmesélte, volt idő, amikor a sültkrumpli, a pizza és a hamburger előkelő helyet foglalt el az étrendjében. Ma már elborzadna mindegyiktől. Niki egyébként a nemzetközi megmérettetés után sem engedhette el magát, hamarosan a Puskás Arénában versenyez majd. 

A barátságos Pókember 31 éves és a szlovákiai Komáromban lakik

Hívják esküvőkre és különböző rendezvényekre is, a szívéhez közel leginkább az önkéntes akciói állnak. A felvidéki Pókember, azt mondja, most még meg akarja őrizni titokzatosságát. Civil állása mellett – amiről annyit lehet tudni, hogy közel áll a mozgáshoz, sporthoz – lassan 1 éve pókemberkedik. „A nagy erő nagy felelősséggel jár” – ezt a felvidéki Pókember is tudja, azt mondja, amíg fizikálisan bírja, nem tervez pihenőre menni, még legalább 100-200 ezer kisgyerek arcára szeretne mosolyt csalni.

Curtis, Szabados Ági és Frohner Fecó is szerepel a Gyertek át új évadában

A hatodik évad óriási sikere után jönnek a Gyertek át új részei június 9-től kizárólag az RTL+ előfizetői kínálatában. Sebestyén Balázs azt ígéri, a pikáns humor és a parádés hangulat ismét garantált lesz, sőt új celebek is kerülnek a játékosok közé. Most is két négyfős csapat küzd meg egymással a győzelemért. A szereplők között lesz többek közt Curtis, Szabados Ági, Frohner Fecó és Hargitai Bea is.

Ilyen még nem volt! Ő a Tippelj és vidd el! eddigi legpechesebb játékosa

Krisztián egy elektromos robogóért szállt versenybe a Tripla X játékban, azonban a szerencse nem állt mellé. Istenes Bence szerint a játékos nem választott jó technikát a labdák húzásakor. A vetélkedő házigazdája viccesen azt is megjegyezte, hogy talán akkor sikerrel járt volna, ha bedugja a fejét a gömbbe, és a szájával választja ki a focilabdákat.

Ezeket láttad már?