Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Olasz krumplis nachos

Hozzávalók

4
főre
+
800 g krumpli
250 g csirkemellfilé
só, bors
olívaolaj
125 g koktélparadicsom
1 fej lilahagyma (kicsi)
2 tk oregánó
20 g parmezán
3 szelet prosciutto sonka
200 g mozzarella
2 ek zöld pesztó
5 - 6 szem fekete olajbogyó
1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Olasz krumplis nachos

Nachosnak erős túlzással lehet nevezni, de alapvetően nagyon hasonlít a mexikói testvérére, persze abszolút olasz alapanyagokkal :D Nagyon kiadós étel, simán el tudom képzelni nagy családi ebédnél/vacsoránál egy friss rukkola salival. :)
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
800 g krumpli
250 g csirkemellfilé
só, bors
olívaolaj
125 g koktélparadicsom
1 fej lilahagyma (kicsi)
2 tk oregánó
20 g parmezán
3 szelet prosciutto sonka
200 g mozzarella
2 ek zöld pesztó
5 - 6 szem fekete olajbogyó
1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
Bevásárlólistához adom

A krumplit megmossuk, héjastul, mérettől függően 4 vagy 6 cikkelyre vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük,majd leszűrjük. Egy kb. 30×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul. Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olajon magas hőmérsékleten 3-4 perc alatt megpirítjuk a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet és kiszedjük.

Ugyanabban a serpenyőben picit megpirítjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, rádobjuk a felszeletelt lilahagymát és ha kicsit összeesett,  sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és elzárjuk. A megpirult krumplit kivesszük és ráreszeljük a parmezánt, rárakjuk a csirkemellet, az elősütött paradicsomos hagymát és a prosciutto-szeleteket úgy, hogy egyenletesen mindenhova jusson. Visszarakjuk a sütőbe további 5 percig. Ezután rátépkedjük a mozzarellát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem olvad vagy meg nem pirul. Ha kész kivesszük, rárakjuk a pesztót, megszórjuk felszeletelt fekete olívabogyóval és megszórjuk a friss bazsalikommal ezután ehetjük is.

Ha tetszett a krumplis nachos receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások