Hozzávalók
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 ml habtejszín
- 150 ml brandy
- 200 ml tej
- 400 ml narancslé
- 500 g fagyasztott áfonya
- ½ db szerecsendió
- ½ db citrom leve
- 3 - 4 levél menta vagy 1 csipet morzsolt szárított menta
A betéthez
- 200 g friss áfonya
- tejszínhab
Brandys áfonyakrémleves
Hozzávalók
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 ml habtejszín
- 150 ml brandy
- 200 ml tej
- 400 ml narancslé
- 500 g fagyasztott áfonya
- ½ db szerecsendió
- ½ db citrom leve
- 3 - 4 levél menta vagy 1 csipet morzsolt szárított menta
A betéthez
- 200 g friss áfonya
- tejszínhab
Az áfonyakrémleves elkészítéséhez először a vaníliás cukrot egy lábasba tesszük a habtejszínnel, a brandyvel, a tejjel, a narancslével és fagyasztott áfonyával. Belereszeljük a szerecsendiót, és felforraljuk, majd 5 perc rotyogtatás után egy turmixgépbe öntjük, és krémesre pürésítjük.
Ezután jöhet hozzá a fél citrom leve, és a mentát is beledobjuk, majd 3-4 perc után eltávolítjuk. Érdemes jól lehűteni tálalás előtt. Friss áfonyával és tejszínhabbal fogyasztjuk.
Ha tetszett a brandys áfonyakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!