Hirdetés

Palacsintatésztában sült tőkehal gombás rizs piláffal

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
só, bors

A halhoz

1 kg friss tőkehalfilé
3 db tojás
250 g liszt
200 ml víz
1 tk szódabikarbóna
olaj a sütéshez
liszt a panírozáshoz

A rizs piláfhoz

1 kg gomba
3 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
300 g canellini bab
125 g rizs
200 ml víz
1 marék friss rukkola (nagy marék)

Az arrabiata szószhoz

4 db piros chili
6 gerezd fokhagyma
400 ml passata
200 ml víz
3 ek olívaolaj

A savanyított édesköményhez

1 fej édeskömény (nagy)
1 kis szál répa
1 kis szál zellerszár
2 ek olívaolaj
6 ek fehérborecet
1 db citrom leve
1 tk porcukor
Hirdetés

Palacsintatésztában sült tőkehal gombás rizs piláffal

Palacsintatésztában sült tőkehalat először a római kiruccanásomkor ettem: azt kell róla tudni, hogy ez az egyik legegyszerűbb kaja a világon, és ezt amúgy az olaszok karácsonykor is előszeretettel sütik. Azért is gondoltam, hogy dobjátok fel a karácsonyi rántott hal & rizs kombót ezzel az olasz változattal, hogy kipróbáljatok új ízeket is. Az édesköményt annyira nem használjuk itthon, pedig már rengeteg helyen lehet kapni: ánizsos íze van és az “olasz zeller”-nek is hívják. Szerintem egyszer érdemes kipróbálni. :)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
só, bors

A halhoz

1 kg friss tőkehalfilé
3 db tojás
250 g liszt
200 ml víz
1 tk szódabikarbóna
olaj a sütéshez
liszt a panírozáshoz

A rizs piláfhoz

1 kg gomba
3 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
300 g canellini bab
125 g rizs
200 ml víz
1 marék friss rukkola (nagy marék)

Az arrabiata szószhoz

4 db piros chili
6 gerezd fokhagyma
400 ml passata
200 ml víz
3 ek olívaolaj

A savanyított édesköményhez

1 fej édeskömény (nagy)
1 kis szál répa
1 kis szál zellerszár
2 ek olívaolaj
6 ek fehérborecet
1 db citrom leve
1 tk porcukor

Az arrabiata szószhoz a felszeletelt chilit az olívaolajon 2 percig pirítjuk. Ekkor rádobjuk a szintén felszeletelt fokhagymát és további 1 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a passatával és vízzel, majd felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a lángot és kb. 20 percig rotyogtatjuk.

Közben egy másik edényben, megfőzzük a rizst: kevés olajon addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik, majd felöntjük a vízzel és megsózzuk, majd készre főzzük. Közben egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon lepirítjuk (akár két részletben) a felszeletelt gombát: addig, amíg teljesen el nem főtt a leve. Ekkor nyomjuk rá a babot és ezzel aranybarnára pirítjuk. Ha megpirult, sózzuk, borsozzuk és rányomjuk a fokhagymákat. Belekeverjük a főtt rizst, meglocsoljuk a maradék olajjal és elzárjuk. Ekkor szórjuk meg a rukkolával.

A savanyított édesköményhez egy nagy keverőtálban összekeverjük az olívaolajat, ecetet, citromlevet, sózzuk, borsozzuk és a felszeletelt zöldségeket ebben hagyjuk kicsit pácolódni.

A halat tetszőleges szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk lisztben. A tojásból, lisztből, vízből és szódabikarbónából sűrű palacsintatésztát keverünk ki, megsózzuk és ebben forgatjuk meg a halszeleteket. Közepes hőmérsékletű bő olajban oldalanként 4-5 percig sütjük. A sült halat a mártással, a rizzsel és a savanyúsággal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások