Hirdetés
Green Kitchen

3-féle karácsonyi partifalat

Hozzávalók

fajtánként
8
darabhoz
+

A füstölt lazacoshoz

1 db cékla
8 szelet füstölt lazac
8 mk majonézes torma
bors
1 csokor friss kapor

Az alpesi sonkáshoz

1 db vajas kifli
20 g vaj
1 kis üveg dijoni mustár
2 db savanyú uborka (nagyobb)
8 szelet alpesi sonka

A kolozsvári szalonnáshoz

8 db egész dió
160 g kolozsvári szalonna
4 szem kelbimbó
só, bors
8 db aszalt szilva
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

3-féle karácsonyi partifalat

Igazi vendégváró partifalatok, amiket tuti, hogy mindenki imádni fog! A diót kiválthatjátok szinte bármilyen maggal, ha esetleg valaki nem szereti.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

fajtánként
8
darabhoz
+

A füstölt lazacoshoz

1 db cékla
8 szelet füstölt lazac
8 mk majonézes torma
bors
1 csokor friss kapor

Az alpesi sonkáshoz

1 db vajas kifli
20 g vaj
1 kis üveg dijoni mustár
2 db savanyú uborka (nagyobb)
8 szelet alpesi sonka

A kolozsvári szalonnáshoz

8 db egész dió
160 g kolozsvári szalonna
4 szem kelbimbó
só, bors
8 db aszalt szilva
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Füstölt lazacos partifalat

A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk és 8 cikkre vágjuk. Ezután egy villára vagy fogpiszkálóra szúrjuk, majd mehet rá a lazac, a majonézes torma, a bors és egy kevés friss kapor.

füstölt lazacos partifalat

Alpesi sonkás

A kifli csücskeit levágjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk a kiflit. Egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk a vajon, majd kiszedjük. Megkenjük egy kevés mustárral, majd felszúrjuk egy villára vagy fogpiszkálóra, erre jöhet egy szelet uborka, majd a sonka.

Kolozsvári szalonnás

A diót megpirítjuk egy száraz serpenyőben, majd kiszedjük. A serpenyőben megpirítjuk a 8 szeletre vágott szalonnát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk az elfelezett, sózott, borsozott kelbimbót, és aranybarnára pirítjuk benne. Ezután egy villára vagy fogpiszkálóra szúrjuk a kelbimbót, amire jöhet az aszalt szilva, a szalonna, végül pedig megszórjuk egy kis dióval.

kolozsvári és alpesi sonkás partifalat

Ha tetszett a 3-féle karácsonyi partifalat receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Töltött gombafejek, az igazi partifalatkák

3 király vendégváró partykaja

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások