Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa (125 g/szál)
- só, bors
- 2 csipet őrölt chili
- 850 ml zöldségalaplé
- ½ db narancs leve
A tálaláshoz
- 1 ek tökmagolaj
- ½ db narancs héja
Chilis-narancsos répakrémleves
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa (125 g/szál)
- só, bors
- 2 csipet őrölt chili
- 850 ml zöldségalaplé
- ½ db narancs leve
A tálaláshoz
- 1 ek tökmagolaj
- ½ db narancs héja
A chilis-narancsos répakrémleves első lépéseként egy lábasban lepirítjuk az olajon a finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd mehet rá a 0,5 cm-es szeletekre vágott répa, amit szintén pirítunk pár percig. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a chilivel, majd felöntjük az alaplével és közepes vagy annál kicsit magasabb lángon puhára főzzük a répát 15-20 perc alatt. Belefacsarjuk a narancslevet, alaposan leturmixoljuk vagy botmixerrel lekrémesítjük, és már ehetjük is.
Tálaláskor kevés tökmagolaj és pár vékony szelet narancshéj mehet a tetejére díszítés gyanánt. Ha még tovább cifráznátok, kipróbálhatjátok egy kis extra ropogóssággal: szórjátok meg pirított tökmaggal, napraforgómaggal, de tehettek rá zöldségchipset vagy akár pár szem pattogatott kukoricát is.
- Elkészítési idő: 25-30 perc
Ha tetszett a chilis-narancsos répakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A narancs és a répa igazán ütős párost alkotnak! Talán nem is véletlen, hogy ugyanabban a színben pompáznak… Ha te is csíped az édeskés ízüket, feltétlenül próbáld ki ezeket a narancsos-répás finomságokat is:
Narancsos sült répa csirkemellel